انگشتان ساختارهای استخوانی بزرگ تشکیل شده از تاندون و رباط است. علاوه بر عضله های کوچک که به فولیکول های مو در پوست متصل است، انگشت عضله ندارد.
تدبیر24: انگشتان جزو فعال ترین استخوان های بدن است که به ما اجازه می دهد، فعالیت های متعددی انجام دهیم. درد انگشت در اغلب موارد پس از استراحت موقت از بین می رود. اما گاهی این درد به راحتی از بین نمی رود و رفته رفته بدتر می شود و بالاخره زمانی می رسد که استفاده از انگشتان سخت می شود و این امر می تواند تأثیر منفی روی زندگی و کار فرد بگذارد.
انگشتان ساختارهای استخوانی بزرگ تشکیل شده از تاندون و رباط است. علاوه بر عضله های کوچک که به فولیکول های مو در پوست متصل است، انگشت عضله ندارد. تمامی عضله ها که انگشتان را حرکت می دهد، در دست و ساعد قرار گرفته است. کشیدگی عضله می تواند باعث درد انگشتان شود. خشک یا سفت شدن، مشکل عضله نیست. بلکه مفصل های انگشتان و رباط هاست که تحت تأثیر قرار می گیرد.
درد انگشتان دلایل زیادی دارد از جمله؛
استفاده بیش از حد از دست ها
این عامل بدون شک یکی از شایع ترین علل درد شدید و خشکی انگشتان است که خود به خود رفع می شود. کمی کمپرس یخ، استراحت و مصرف داروهای ضدالتهابی می تواند موثر واقع شود. اما در صورت تکرار این حالت لازم است که قدم جدی بردارید. گاهی استفاده بیش از حد از دست ها و تکرار علایم می تواند شروع بیماری های دیگر مانند آرتریت باشد.
آرتریت انگشت
آرتریت چند نوع مختلف دارد که می تواند روی مفصل انگشتان تأثیر بگذارد. آرتریت از شایع ترین مشکلات است که مفصل انگشتان را درگیر می کند. هر چند که التهاب مفصل و استخوان علاوه بر این که می تواند روی مفصل انگشتان تأثیر بگذارد. می تواند مفصل های بزرگ تر بدن مانند زانو، لگن و شانه ها را نیز درگیر کند.
ویژگی آرتریت روماتوئید انگشتان این است که هر دو دست را تحت تأثیر قرار می دهد و علایم شایع آن درد و خشکی است، خشکی که در انگشتان حس می شود، در اوایل صبح بدتر است و با حرکت دادن مفصل ها کاهش پیدا می کند.
مشکلات رباط
انگشتان دارای رباط است که می تواند مستعد مشکلات متعدد و مختلف باشد که به درد و خشکی منجر می شود.
رباط ها مانع از خمیدگی انگشتان به پهلو می شود و صفحه ولار (Volar plate) مانع کشیدگی بیش از حد انگشتان به سمت عقب می شود. اما انگشتان بلند، کشیده و انعطاف پذیر به کشیدگی و پیچ خوردگی مستعدتر است و این امر می تواند منجر به آسیب دیدگی رباط ها شود. اختلالات در رباط به علت کشیدگی و پیچ خوردگی می تواند آسیب دیدگی مفصل ها و جابه جا شدن آن ها را در پی داشته باشد. علاوه بر درد، فرد در حرکت انگشتان نیز دچار مشکل می شود.
گاهی برای ترمیم رباط، نیاز به انجام جراحی است.
مشکلات تاندون
مشکلات مربوط به عضله ها و تاندون ها، اغلب علت اصلی درد و خشکی انگشتان است. از آن جا که عضله هایی که انگشتان را کنترل می کند در خود انگشتان قرار ندارد، درد در دست یا ساعد حس می شود. تاندون ها از عضله ها به استخوان های انگشتان کشیده شده است. بنابراین درد تاندون در خود انگشتان حس می شود. گاهی بریدگی عمیق یا هر نوع آسیب دیدگی می تواند به رباط ها آسیب برساند.
مشکلات عصبی
زمانی که عصب های حرکتی دچار مشکل می شود، عضله های حرکت دهنده انگشتان دچار ضعف می شود. ضعف عضله گاهی با خشکی انگشتان اشتباه گرفته می شود. در این موارد علایم مانند سوزن سوزن شدن دست ها است.
شایع ترین این موارد سندروم تونل کارپل است. در این مورد عصب میانی که از مچ عبور می کند، تحت فشار قرار می گیرد. این سندروم طی 20 سال اخیر به علت استفاده گسترده از دستگاه های الکترونیکی شایع شده است.