تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 06
کد خبر: ۴۲۵۴۴
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶
میادین مشترک در اولویت معرفی به سرمایه گذاران خارجی

رونمایی از 40 پروژه بزرگ صنعت نفت در کنفرانس لندن

معاون مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت گفت: بیش از ٤٠ پروژه و طرح بزرگ صنعت نفت برای معرفی در کنفرانس لندن که قرار است در ماه مارس 2015 در لندن برگزار شود، آماده شده است.
تدبیر24: مشتاق علی گوهری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بخش عمده این پروژه مربوط به میادین پارس جنوبی، غرب کارون و سایر میادین مشترک است، افزود: این پروژه در بخش های بالادستی صنعت نفت و در حوزه های اکتشاف و توسعه تعریف شده است.

وی پیش بینی کرد که با معرفی این پروژه ها حدود 40 میلیارد دلار منابع مالی برای توسعه پروژه های صنعت نفت ایران جذب شود.

معاون مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت با بیان اینکه شرکت نفت حدود 15 روش برای تامین منابع مالی پروژه ها در اختیار دارد، اظهار داشت: مهم ترین روش برای تامین بودجه مورد نیاز طرح ها، استفاده از منابع مالی داخلی شرکت نفت است که حدود 40 تا 50 منابع مورد نیاز را پوشش می دهد.

گوهری افزود: استفاده از بند قاف تبصره 2 قانون بودجه سال 93 نیز یکی دیگر از روش های تامین منابع مالی است که بر اساس آن می توان تا سقف 100 میلیارد دلار پروژه تعریف کرد.

وی ادامه داد: تاکنون 95 میلیارد دلار پروژه بر اساس بند قاف در نظر گرفته شده که بخش عمده آن از شورای اقتصاد مجوز گرفته است.

معاون مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت اضافه کرد: از طریق تسهیلات بانکی، بیع متقابل و اوراق مشارکت نیز بخش دیگری از منابع مالی مورد نیاز طرح های صنعت نفت تامین می شود.

گوهری با بیان اینکه بانک مرکزی هنوز برای انتشار 50 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت پروژه های صنعت نفت موافقت نکرده است، اظهار داشت: حدود 50 درصد این اوراق مشارکت مربوط به پروژه های پارس جنوبی است.

وی با بیان اینکه 60 درصد برنامه مصوب برای سرمایه گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت در 10 سال گذشته محقق شده است، گفت: بر اساس برنامه مصوب باید طی این مدت 200 میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری می شد، اما صرفا 120.7 میلیارد دلار تحقق یافته است.

گوهری ادامه داد: 22 میلیارد دلار برای سرمایه گذای در بخش بالادستی صنعت نفت در سال 94 پیش بینی شده است که حدود 50 درصد این مبلغ بر اساس بند قاف تبصره 2 قانون بودجه تامین می شود.

** فازهای 35 پارس جنوبی منابع مالی را بلوکه کرد

معاون مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به معضل پروژه های نیمه تمام صنعت نفت، اظهار داشت: تلاش می شود با اولویت بندی و غربالگری پروژه های باقی مانده، منابع مالی به خوبی توزیع شود.

گوهری اجرای طرح های موسوم به 35 ماهه در پارس جنوبی را از مصادیق تصمیمات اشتباه در مدیریت سابق وزارت نفت دانست و گفت: بر اساس تجربه، فازهای پارس جنوبی در بهترین حالت در مدت 55 ماه احداث می شود و بنابراین وعده ساخت آنها در 35 ماه نادرست بود.

وی با بیان اینکه از ابتدا مشخص بود که این فازها در 35 ماه به اتمام نمی رسد، اضافه کرد: توجه به توسعه این فازها باعث شد که میلیارد ها دلار از منابع مالی کشور بلوکه شود.

گوهری خاطر نشان کرد: اگر به جای توسعه فازهای 35ماهه، منابع مالی به سایر طرح های زودبازده اختصاص داده می شد، برای کشور مزایای بهتری داشت و می توانستیم از طریق کسب درآمد سایر پروژه های صنعت نفت را به بهره برداری برسانیم.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: