مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه و رژیم درمانی در
گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: کاهش میزان آهن و معمولا نتیجه ناکامی و یا
نادرست و بی اطلاعی از منابع مناسب تامین کننده آهن است و عواملی مثل تان ها و فسفات
ها مصرف بیش از اندازه فیبر در کاهش جذب آهن بدن موثر است.
وی افزود: از همه مهمتر مصرف زیاد چای به علت
داشتن ترکیبات تانن ها، قابل رسوب است و مانع از جذب آهن می شوند و باید گفت:
اصولا زمانی مواد در روده قابل جذب می شوند که به صورت محلول باشند زمانی که به
صورت غیر محلول و رسوبی باشند غیر قابل جذب می شوند.
وی تاکید داشت: از عوامل دیگر که باعث عدم جذب
آهن می شود می توان به انگل های روده ای اشاره کرد زیرا انگل ها مصرف کننده آهن
بدن هستند و از طرف دیگر دستگاه گوارش را آزاد می کنند و به اشکال مختلف باعث کاهش
جذب آهن می شوند.
وی اذعان داشت: برخی از بیماری ها همچون عفونت
های روده ای مانع از جذب آهن می شود و باید گفت روده زمانی مواد را جذب می کند که
آزردگی نداشته باشد و زمانی که دچار عفونت شود جذب آهن بدن را نیز به شدت کاهش می
دهد.
وی در خاتمه گفت: از بهترین روش برای افزایش
جذب آهن از مواد غذایی مصرف مواد حاوی ویتامین به همراه غذا است زیرا آهن سه
ظرفیتی که در غذاهای گیاهی به وفور دیده می شود.