ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۲۶۹۹
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۶

فاصله فقر و ثروت در آلمان

به نظر "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" نابرابری اقتصادی تنها مشکلی اجتماعی نیست، بلکه مانعی بر سر راه رشد اقتصادی است.
تدبیر24: در آلمان فاصله فقر و ثروت در ۳۰ سال گذشته رو به افزایش بوده است. به دولتمردان توصیه شده است که بیش از پیش برای فرزندان خانوارهای کم‌درآمد فرصت آموزش فراهم کنند.
 
به گزارش دویچه وله، بنا به گزارشی تازه در ۳۰ سال گذشته کم‌درآمدها فقیرتر و داراها پولدارتر شده‌اند. در آلمان ۳۰ سال پیش ده درصد بالای جامعه ۵ برابر لایه پایین جامعه درآمد داشتند. این نسبت امروز ۷ به یک شده است.
 
به گزارش "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" نه تنها در آلمان بلکه در همه کشورهای توسعه‌یافته، فاصله فقر و ثروت افزایش یافته است. در میانه دهه ۱۹۸۰ قشر پردرآمد کشورهای صنعتی ۷ برابر قشر فقیر درآمد داشت، امروزه ثروتمندان ۹ و نیم برابر تنگدستان درآمد دارند.
 
نابرابری: آفت توسعه

"سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" از دولتمردان خواسته است که برای مشکل تشدید شکاف طبقاتی چاره‌اندیشی کنند.
 
در سند گفته می‌شود: «تحلیل ما نشان می‌دهد که تنها با رشد سریع و بالاست که می‌توانیم با خطر روزافزون نابرابری مقابله کنیم».
 
انجل گوریا، دبیرکل این سازمان عقیده دارد: «مبارزه با نابرابری باید در دستور کار زمامداران جهان قرار گیرد.»
 
به نظر "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" نابرابری اقتصادی تنها مشکلی اجتماعی نیست، بلکه مانعی بر سر راه رشد اقتصادی است.
 
طبق این گزارش در آلمان درآمد ناخالص سرانه از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰، با احتساب نرخ تورم، به میزان ۲۶ درصد رشد کرده است. اگر توزیع ثروت در سطح نیمه ۱۹۸۰ باقی مانده بود، نرخ رشد امروز به میزان ۶ درصد بالاتر بود.

به نظر "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" آموزش مهمترین عاملی است که می‌تواند از نابرابری در جامعه بکاهد.
 
به گفته کارشناسان لایه‌های کم‌درآمد جامعه کمتر برای آموزش هزینه می‌کنند؛ در نتیجه فرزندان خانواده‌های تنگدست فرصت کمتری برای آموزش دارند. بنابراین گفته می‌شود: «رشد و توسعه در کشورهایی بالاتر است که همگان از کودکی از امکان آموزش مناسب برخوردار هستند.»
 
بنا به گزارش "سازمان همکاری و توسعه اقتصادی" رشد پایدار و قوی مهمترین عاملی است که می‌تواند با نابرابری مقابله کند. توصیه می‌شود که کشورها با افزارهایی مانند مالیات مستقیم در جهت کاهش نابرابری بکوشند. قبل از همه خانوارهای پرفرزند و جوانان هستند که باید از فرصت آموزش مناسب برخوردار شوند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: