تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۲۷۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۴
حجت‌الاسلام علی عسگری معاون پارلمانی دانشگاه آزاد

انسان با امید زنده است

برای عملیاتی کردن خط اعتدال در جامعه ضرورت دارد واژه ارزشمند و مهم اعتدال که مبنای عمل بزرگان در طول تاریخ بوده است به درستی مفهوم‌یابی شود . . .
تدبیر24:  مولای ما حضرت علی(ع) درمورد انسان متقی و برخوردار از انصاف و اعتدال فرمود:« او کسی است که عقل خود را زنده ساخته و نفسش را کشته است. در وجودش درشت‌ها نازک و غلیظ‌ها لطیف گشته است.» کنایه از اینکه خودخواه نیست. همچنین در سخن نغز دیگری فرمود: «خدایا تو می‌دانی که از ما نیست کسی‌که برای رسیدن به قدرت تلاش کند. از ما نیست کسی‌که برای رسیدن به دنیا و مظاهر فریبنده مادی و ثروت تلاش نماید بلکه همه همت ما برای این است که ارزش‌های دینی را زنده کنیم. اصلاح و شایسته‌سالاری را در شهرها رواج دهیم تا در سایه تعیین نظام ارزشی و اصلاح‌گری ما، امنیت بندگان مظلوم حاصل گردد و التزام به قانون و مقررات تحقق عینی پیدا کند». از این دو فرمایش بلند امام عارفان و امیرمؤمنان، علی(ع) استفاده می‌شود که بی‌توجهی به دنیا و پرهیز از اقتدارگرایی یکی از اصول مهم سیاست دینی است.

عامل مهمی که امنیت جامعه، ثبات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مردم در گرو آن است. با این مقدمات، خوب است دوستان اعتدال‌گرا به این نکته توجه کنند که با گذشت 35 سال از انقلاب فراز و نشیب‌های زیادی را شاهد بودیم و می‌دانیم ضربه زنندگان بر نظام و انقلاب افراط گران بودند به‌ویژه آنانی که گاهی پوستین وارونه به تن کرده و حکم دایه دلسوزتر از مادر را داشتند. همه می‌دانیم در پانزده سال اخیر افراط در جریان اصلاح‌طلبی و پس از آن افراط در جریان اصولگرایی چگونه برای مردم آثار زیانباری در پی داشت. در دو سال اخیر که مردم و نخبگان از افراط خسته شده بودند، نفی تندروی از راه قانونی منظور نظر قرار گرفت و با رأی مردم تدبیر، امید و اعتدال به بار نشست.

خواسته و مطالبه شعار اعتدال، اصلاح به معنی واقعی کلمه بر مبنای آرمان دینی و عقلانیت، خواست واقعی ملت و مسئولان است. دولتمردان باید بدانند که خدمتگزاری به مردم و اعتدال در مدیریت حکم می‌کند بنا به آنچه امام(ره) فرمود: «مردم ولی‌نعمت ما هستند» مردم را در عمل ولی‌نعمت خود بدانند و بر این باور باشند که: مهم‌ترین فلسفه حکومت بر مردم کسب رضایت‌مندی مردم است، مردمی که در شرایط حساسی قرار دارند و می‌دانند که سیاست‌های نادرست اقتصادی دولت پیشین و سوءتدبیرها و سوءمدیریت‌ها از یکسو و تحریم‌های پردامنه دشمن‌های قسم‌خورده و قدرت‌های جهانی از سوی دیگر وضعیت سخت و ناگواری را برایشان پدید آورده است و امیدشان بعد از خدا به تدبیر، اعتدال و عقلانیت مسئولان کشور معطوف است.

در چنین شرایطی بیش از هر زمان دیگر لازم است دلسوزان جبهه اعتدال از راه تمسک به اصول، اصلاح و اعتدال چاره‌اندیشی کنند و نکات قابل توجه در این رابطه این است که: 1-سران قوا، با تدبیر، تعقل و آینده‌نگری در دو حوزه اقتصاد و سیاست خارجی هم‌افزایی و همگرایی داشته باشند و نگذارند افراط گران با سطحی‌نگری و ساده‌انگاری راه را بر واقع‌گرایی و عملگرایی آنان سد کنند.

2-مردم و نخبگان می‌دانند که صراط مستقیم، همان اعتدال است. راهی که در مسیر حق و قانون باید همه ما آن را طلب کنیم و بر آن پایبند باشیم. 3-برای عملیاتی کردن خط اعتدال در جامعه ضرورت دارد واژه ارزشمند و مهم اعتدال که مبنای عمل بزرگان در طول تاریخ بوده است به درستی مفهوم‌یابی شود. 4-اعتدال در عمل ناظر به نوع رابطه فرد معتدل با دیگران است و انسان معتدل ممکن است باورهای اعتقادی، اجتماعی و سیاسی خاص خود را دارا باشد ولی در نوع ارتباط با دیگران، برخوردار از ادب و احترام است.5- تمرکز روی دشمن مشترک و مقابله همه‌جانبه با قدرت‌های استکباری زیاده‌خواه، چیزی است که اعتدالگرایان اعم از اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقل باید بدان همت بگمارند و از حاشیه‌پردازی‌ها پرهیز کنند. 6-با این حال به‌رغم عقلانی و دینی بودن مشی اعتدال شواهد و قرائن نشان از آن دارد که در وضع فعلی جریان افراط درحال تجدید حیات است. بر ما و هر معتدلی لازم است با اتخاذ روشی روشنگرانه به شکل جمعی و تشکیلاتی به‌ویژه در حوزه های مربوط به رسانه اعم از مجازی و غیرمجازی، شنیداری و غیرشنیداری تلاش کنیم تا راه را بر افراط‌ گرایی سد کنیم. گذشته را جبران و نگاه امیدآفرین به آینده داشته باشیم زیرا که انسان با امید زنده است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: