ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۲۹۱۰
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶

لمس تصاویر در هوا با فناوری جدید

فناوری جدید محققان دانشگاه بریستول از امواج فراصوت فرافکنی‌شده برای خلق مستقیم اشکال سه‌بعدی و شناوری استفاده می‌کند که می‌توان آن‌ها را در هوا دید و لمس کرد.
تدبیر24: محققان از مجموعه‌ای از مبدل‌های فراصوت برای ایجاد و متمرکزکردن الگوهای ترکیبی فراصوت با هدف شکل‌دادن هوایی استفاده کردند که این فراصوت بر روی آن هدایت شده بود.
 
برای مرئی‌کردن این اشکال، هوای دستکاری‌شده از میان پرده نازکی از روغن عبور داده شد و سپس از یک لامپ برای شفاف‌کردن آن استفاده شد.
 
به گفته دانشمندان، سیستم جدید اشکال قابل‌شناسایی و بسیار دقیقی تولید می‌کند که کاربران می‌توانند به صورت آماده تصویر جسمی سه‌بعدی را با شکل تولیدشده توسط نمونه اولیه این سیستم فراصوت مطابقت دهند.
 
به گفته دانشمندان دانشگاه بریستول، در آینده کاربران می‌توانند هولوگرام‌های مولفه‌هایی را حس کنند که در غیر این صورت قابل‌لمس نیستند. این مولفه‌ها شامل تفاوت‌های بین مواد موجود در یک سی‌تی ‌اسکن یا درک اشکال اجسام هنری در یک موزه هستند.
 
در این شیوه، زمانی که الگوهای مختلف توسط آرایه فراصوت تولید می‌شوند، کاربر قادر به شناسایی شکل شیء، درست مانند حس‌کردن یک ماده جامد است.
 
محققان مدعی‌اند این فناوری می‌تواند بازخورد لمسی را در حوزه‌های مختلف دستخوش انقلاب کند. یکی از این حوزه‌ها پزشکی است که در آن، جراح قادر خواهد بود سی‌تی‌ اسکن بیمار را حس کرده و ناهنجاری‌های موجود در آن را تعیین و همچنین بیماری‌ها یا تومورها را شناسایی کند.
 
جزئیات این دستاورد در نشریه ACM Transactions on Graphics قابل‌مشاهده است و در کنفرانس SIGGRAPH Asia 2014 ارائه خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: