ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۲۹۷۰
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴

مردها‌بیشترکاراحمقانه‌می‌کنندیازن‌ها؟

مردها چون بیشتر از زن ها اهل ریسک کردن هستند مدال طلای کارهای احمقانه کردن را هم به دست آورده اند.
تدبیر24: به گزارش دویچه وله، مردها نسبت به زن‌ها حاضر به ریسک بیشتری هستند. آنها بیشر برایشان حادثه پیش می‌آید، بیشتر صدمه می‌بینند و در کل زودتر از زن‌ها جان خود را از دست می‌دهند. اکنون یک تحقیق علمی نظریه "حماقت مردها" را تایید می‌کند.
 
محققان بریتانیایی به‌تازگی حساب کرده‌اند که اکثر افرادی که "جایزه داروین" را دریافت می‌کنند، مرد هستند. این نتیجه‌ی پژوهش محققانی از موسسه پزشکی شهر نیوکاسل در بریتانیاست. آنها نتیجه تحقیق خود را در نشریه British Medical Journal منتشر کردند.
 
جایزه داروین چیست و به چه کسانی تعلق میگیرد؟
جایزه داروین (The Darwin Award) به کسانی داده می‌شود که به دلیل حماقت خود را نابود می‌کنند و جان خود را از دست می‌دهند. به همین خاطر این جایزه پس از مرگ این افراد به آنها اهدا می‌شود. برای مثال دزدی که قصد داشت یک طناب فولادی از آسانسور بدزدد، خود زیر آن آسانسور گیر افتاد و جان خود را از دست داد.

این جایزه از سال ۱۹۹۴ اهدا می‌شود. نام این جایزه بر گرفته از چارلز داروین (بانی نظریه تکامل) است. بنا بر جایزه داروین کسانی که از روی حماقت خود را نابود می‌کنند، ژن انسان‌ها را "پاکسازی" می‌کنند و خود به دست خود از این دنیا می‌روند.
 
محققان ۳۱۸ نفر که بین سال‌های ۱۹۹۵ و ۲۰۱۴ جایزه داروین را دریافت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. آنها مشاهده کردند که از این ۳۱۸ نفر تنها ۳۶ نفر زن هستند.

نتایج پژوهش آنها نظریه "مرد احمق" را تایید کرد. بنابر این نظریه، دلیل آمادگی بالای مردها برای انجام کارهایی با ریسک بالا و همچنین میزان مرگ و میر بالای آنها در حوادث، نشان می‌دهد که میزان حماقت مردها بیشتر است و بیش از زن‌ها کارهای احمقانه می‌کنند.
 
اما محققان همچنان می‌افزایند که آنها عواملی چون مصرف الکل را در پژوهش خود در نظر نگرفته‌اند. مصرف الکل در برخی از مرگ‌هایی که به جایزه داروین ختم ‌شدند، نقش مهمی داشته است.
 
پژوهشگران همچنان می‌نویسند که آمادگی مردها برای انجام کارهای احمقانه از این امر هم نشات می‌گیرد که آنها علاقه به خودنمایی دارند و می‌خواهند توانایی‌های خود را به دیگران نشان دهند.

نویسندگان این مقاله علمی می‌نویسند که درست است که این نتایج "خنده‌دار و عجیب و غریب" به نظر می‌آیند، اما آنها از لحاظ علمی مورد بررسی قرار گرفته‌اند و از طرف یک هیئت علمی تایید شده‌اند.
منبع: فرارو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: