تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۳۰۵۳
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴

هدف طیب‌نیا از سفر به پاکستان چه بود؟

وزیر امور اقتصادی و دارایی در هفته گذشته با هیات همراه خود به پاکستان سفر کرد که به نظر می‌رسد این دو کشور در این سفر به توافقات خوبی دست یافته‌اند.
تدبیر24: هر چند که ایران و پاکستان از لحاظ سیاسی و نظامی بعضا در برخی موارد دارای اختلاف‌نظرهایی بوده‌اند، اما آنطور که از شواهد امر پیداست در حوزه اقتصادی توانسته‌اند به توافقات قابل قبولی دست پیدا کنند.

بر اساس این گزارش یکی از مواردی که در این سفر مورد توجه طرفین قرار گرفته است، افزایش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور است.

با توجه به اینکه در حال حاضر حجم مبادلات تجاری ایران و پاکستان کمتر از یک میلیارد دلار است، توافق حاصله حاکی از آن است که سالانه 20 درصد به حجم این مبادلات افزوده شود.

همچنین طرف پاکستانی و بویژه نخست وزیر این کشور تصمیم و اراده جدی پاکستان را برای اجرای طرح خط لوله گاز بین دو کشور اعلام کرده و هماهنگی‌های لازم در این زمینه انجام شده است و به گفته وزیر اقتصاد ایران، به زودی کار احداث این خط لوله در محدوده خاک پاکستان انجام خواهد شد.

این در حالی است که پس از کنار کشیدن هند از ایجاد «خط لوله صلح» که بر اساس نظر کارشناسان با فشارهای آمریکا بر هند بوده است، پاکستان موظف شد تا پایان سال 2014 میلادی واردات گاز از ایران را آغاز کند و در غیر این صورت باید به ایران غرامت پرداخت کند.

البته چندی پیش این کشور برای اجرای این طرح از ایران تقاضای مهلت 2.5 ساله کرده بود که وزیر نفت از مذاکره با مقامات این کشور خبر داد.

در این سفر همچنین در زمینه صادرات برق ایران به پاکستان، نیز صحبت شده است که به گفته طیب‌نیا توافقات خوب و ارزشمندی نیز در این زمینه بین دو کشور ایجاد شده است.

دیگر حوزه‌های مهم مورد بحث در این سفر وزیر اقتصاد ایران به پاکستان در زمینه گردشگری، تجارت مرزی و تاسیس بازارچه‌های مشترک مرزی بین دو کشور بوده است که به نظر می‌رسد در این حوزه‌ها نیز توافقاتی حاصل شده است.

به این ترتیب به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقاتی که در این سفر افتاده است، روابط اقتصادی ایران و پاکستان به ویژه در حوزه حجم مبادلات تجاری افزایش خواهد یافت.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: