ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۳۱۵۶
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۵

۳۰۰چینی‌عضو‌داعش‌درجنگ‌هاشرکت‌دارند

روزنامه گلوبال تایمز وابسته به روزنامه مردم ارگان رسمی حزب کمونیست حاکم در چین گزارش داد که شهروندان چینی عضو جنبش اسلامگرای ترکستان شرق هستند، از راه ترکیه به سوریه می‌روند تا به گروه داعش بپیوندند.
تدبیر24:یک روزنامه رسمی روز دوشنبه ۱۵ دسامبر اعلام کرد که حدود ۳۰۰ شهروند چینی در صفوف گروه داعش، در حال جنگ هستند. این ارزیابی نادر می‌تواند نگرانی چین را از تهدید تندرو‌ها بر امنیت ملی خود افزایش دهد.

به گزارش العربیه، چین بار‌ها نسبت به افزایش قدرت و گسترش عرصه حضور گروه داعش در خاورمیانه، ابراز نگرانی کرده و بیم آن دارد که این گروه بر منطقه نا‌آرام شینگیانگ تاثیر بگذارد. این منطقه در غرب چین است و در آن گروه‌های اسلامگرا حضور دارند. با این وجود پکن هیچ‌گاه تمایلی برای پیوستن به اقدام‌های نظامی آمریکا علیه داعش نشان نداده است.

روزنامه گلوبال تایمز وابسته به روزنامه مردم ارگان رسمی حزب کمونیست حاکم در چین گزارش داد که شهروندان چینی عضو جنبش اسلامگرای ترکستان شرق هستند، از راه ترکیه به سوریه می‌روند تا به گروه داعش بپیوندند.

این روزنامه افزوده است: «برپایه گزارش‌هایی از چند منبع از جمله افسران امنیتی در منطقه کردستان عراق، سوریه و لبنان، حدود ۳۰۰ چینی در صفوف گروه دولت اسلامی در عراق و سوریه در حال نبرد هستند.»

مسئولان چینی، گروه ترکستان شرقی را مسئول حملات در منطقه مسلمان نشین شینگیانگ می‌دانند. اما دولت پکن تا کنون آمار روشنی از شمار چینی‌هایی که در خاورمیانه در حال نبرد هستند، نداده است.»

ژوئیه گذشته واو سیکی فرستاده چین در خاورمیانه گفته بود برپایه اطلاعات رسیده، حدود ۱۰۰ چینی که اکثر آن‌ها از گروه ترکستان شرقی هستند، در خاورمیانه در حال نبرد هستند یا تحت آموزش جنگی قرار دارند.

چین می‌گوید که شبه نظامیان گروه ترکستان شرقی در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان نیز حضور دارند و در پی برپایی حکومتی مستقل در شینگیانگ هستند. اما تحلیلگران غربی در میزان توان این گروه تندرو، تشکیک می‌کنند.

مدافعان حقوق بشر می‌گویند که فشار اقتصادی بر مسلمانان شینگیانگ و موانعی که در برابر فرهنگ و مناسک دینیشان وجود دارد، عامل خشونت نژادی دی شینگیانگ است؛ اقلیمی که در دو سال گذشته، صد‌ها نفر در آن در نتیجه خشونت‌ها کشته شدند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: