ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۳۲۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۳
حمیدرضا آصفی سخنگوی وزارت خارجه اصلاحات

بیم‌ها و امیدها پس از نیویورک

هم آقای روحانی و هم وزیر خارجه آقای ظریف توانستند از رسانه‌ها نهایت استفاده را ببرند و مواضع حق‌طلبانه و عزتمندانه ایران را به دنیا منتقل کنند. دستاورد دیگری که برای ایران بسیار مهم بود . . .

تدبیر24 : سفر دکتر روحانی به نیویورک در مقطعی بسیار حساس از نظر بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی صورت گرفته است. روی کار آمدن دولت‌های جدید همواره فرصتی است برای کشورها تا سیاست خارجی و روابطشان را با دیگر کشورها بازتعریف کنند. از آن جهت سفر آقای روحانی حائزاهمیت بود که کشورهای خارجی درصدد بودند دیدگاه و اهداف ایشان را بررسی کرده و نگاهی تازه به روابط با ایران داشته باشند. سفر روحانی به نیویورک از منظر منطقه‌ای به خصوص راجع به سوریه و با اهمیت کمتر مصر -که همچنان در آنجا درگیری و آشوب آشکار است- نیز حائزاهمیت تلقی می‌شود. چون ایران از بازیگران مهم منطقه خاورمیانه است این گفت‌وگوها و نقش‌آفرینی‌ها موضوعیت موثری در نیویورک پیدا کرد.

با توجه به عدم همراهی آمریکا در تحولات سوریه از سوی انگلیس، فرانسه و آلمان می‌شود گفت که غرب با تصمیم آمریکا همراهی موثری نداشت و این یعنی آمریکا از موضع قدرت درمسائل منطقه‌ای برخوردار نیست که این هم شرایط متفاوتی را برای جمهوری اسلامی در عرصه بین‌المللی به وجود آورد به ویژه آنکه صحبت‌ها و اظهارات دکتر روحانی منطبق با فضای این مجامع و عرصه بود. مجموعه‌ای از این عوامل موجب شد که فضای خیلی خوبی در عرصه بین‌المللی برای فعالیت ایران فراهم آید. رئیس‌جمهور ایران به نظر در چند عرصه توفیقات موثر و خوبی داشت؛ یکی از آنها در عرصه دیپلماسی عمومی بود.

 هم آقای روحانی و هم وزیر خارجه آقای ظریف توانستند از رسانه‌ها نهایت استفاده را ببرند و مواضع حق‌طلبانه و عزتمندانه ایران را به دنیا منتقل کنند. دستاورد دیگری که برای ایران بسیار مهم بود تغییر موضع آمریکایی‌ها نسبت به ایران بود البته ما نباید شتابزده وبا دستپاچگی عمل کنیم، اما باید بدانیم که امروز شاهد تغییر موضع و لحن آمریکا و کشورهای غربی در سازمان ملل هستیم. طی 8سال گذشته با سران موثر کشورهای اروپایی تا به حال هیچ دیداری در سطح سران نداشته ایم. مسئله دیگر که به نظر حائزاهمیت بود در انزوا قرار گرفتن اسرائیل بود. در کنار این موضوعات، مهم‌ترین دستاورد یا شاخص‌ترین سفر روحانی تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی دنیا به وسیله دیپلماسی عمومی بود که توسط تیم روحانی انجام گرفت.

یک آفت بزرگ هم که این سفر و دستاورد‌های آن را تهدید می‌کند تلاش لابی صهیونیستی و اقلیت جنگ طلبان کنگره آمریکاست. البته نباید به نقش منفی کشورهای مرتجع منطقه بی‌توجه بود. برخی از کشورهای عربی از ته دل نسبت به اتفاقات افتاده در نیویورک برای تیم ایرانی خوشحال نیستند ومسلما از لابی خود برای تحت فشار قرار دادن ایران و کم‌اثر کردن دستاورد‌های سفر نیو‌یورک بهره خواهند گرفت.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۰
سعید اصفهانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۰۶
0
0
حمید رضا آصفی حمایت حمایت
دوست داریم دوست داریم
نظر شما: