ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۴۳۳۷۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰

ابرهای‌خشکسالی‌برفرازچهارمحال‌وبختیاری

وقتی مرتفع ترین نقطه ایران، دچار بی برفی باشد، خدا به داد دامنه ها برسد که دستشان کوتاه تر از همه قله هاست.
تدبیر24:آذرماه فصلی است در آستانه زمستان که همه درخت ها با لالایی خوش رنگ برگ ریزان در خوابی آرام فرو رفته اند و در این چرت نیم فصلی ،شاید رویای بهارهای سرسبز را می بینند.

همین یک دهه پیش بود که هر هفته آذرماه ،مدارس چهارمحال و بختیاری به دلیل ریزش برف یک خط در میان تعطیل می شد و برف از لبه ساق پاپوش ها ، وارد چکمه های پلاستیکی بچه ها می شد و جوراب و پاها را حسابی خیس و سرما زده می کرد.

همین یک دهه اخیر بود،که بارش برف شدید، یکی دو روز نانوایی های را در هفته به تعطیلی می کشاند و هنوز پخت نان خانگی با همان چوب های جمع شده در گوشه مطبخ رایج بود.

شبهای آذر که می شد ،همان ساعت هفت و هشت مغازه های

چهار راه بازار شهرکرد که مرکز اصلی شهر بود، از سوز سرما تعطیل می شد و بیرون مغازه ها، هنوز قوطی سوراخ سوراخ شده روغن نباتی های 17کیلویی ،در همان سر ظهر هم ، بخاری چوب سوز پر دود مغازه داران بود.

از آن سرما و برف ریز پاییز آذری، برخی ها هم سود می برند و پارو به دست به خانه های بالای شهر می رفتند و پشت بام پارو می کردند.

برف،خلاصه نعمتی بود برای خودش ،با آن همه یخ بندان های سطح شهر،با همه سرمای استخوان سوزش ،با همه تعطیلی مدارسش،با همه زمین خوردن ها و سرسر بازی ها و آدم برفی دست کردن هایش و کسی از بارش آنهم برف بی نصیب

نمی ماند.

برف که می آمد ،شوره های پشت بام ها را می شست و از ناودان های حلبی ، وسط کوچه می ریخت و آنقدر بر پشت بام ها برف بود که تیر چوبی برخی از خانه ها خم می شد.

آنقدر برف روی پشت بام ها بود که یکی از ارزوهای بچه های کوچه داشتن خانه هایی با سقف تیر آهن بود ،چرا که شب ها دیگر ترس افتادن تیرهای چوبی سقف خانه ها را نداشتند.

' جواهر خانم 'یکی از پیرزن های همین محله های حوالی بود که بارش شدید برف باعث شد تیر چوبی سقف خانه اش پایین بیفتد و آن سالها برای همیشه فلج شود،خدا رحمت اش کند ، عجب پیر زن مهربان و مردم داری بود.

اما واقعا در این یک دهه اخیر از آن همه برف آذری دیگر انگار خبری نیست که نیست و تنها،از آذر درختانی عریان مانده است که گاهی با افزایش گرما در آذر ،هوس جوانه زدن هم می کنند.

آذر امسال هم رو به پایان است و اگر چه بارش یک روز خوب نوید بخش پایان یک دهه خشکسالی آذری بود ،اما پس از بارش خوش برف چهارم آذر ،دیگر نمی از آسمان بر این استان نبارید.

آمار هواشناسی چهارمحال و بختیاری نشان می دهد که میانگین وزنی تغییرات سال جاری با سال کامل زراعی منفی 66درصد می باشد.

معاون اداره کل هواشناسی چهارمحال و بختیاری می گوید:اگر چه استان در آذرماه امسال هنوز به تعریف خشکسالی نرسیده است اما پیش بینی ها نشان از زمستان کم بارش در استان دارد.

'شاهرخ پارسا' روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود:بارش تا به امروز نسبت به میانگین بلند مدت 20درصد افزایش دارد اما زمستان کم بارشی پیش روی استان است و مردم همیشه باید در صرفه جویی آب پیشگام و جدی باشند.

وی گفت:استان اکنون دچار خشکسالی آبشناسی است به این معنا که رطوبت خاک از دست رفته است و سطح ابهای زیرزمینی نیز کاهش یافته است.

به گفته وی،اگر به طور مثال سطح اب های زیر زمینی 30متر بود به دلیل این خشکسالی اب شناسی ممکن است این عمق اب سفره های زیر زمینی به 50متر رسیده باشد و این افت 20متر پایین تر رفته است.

وی گفت:خشکسالی هواشناسی و خشکسالی آبشناسی بر روی کشاورزی و اجتماع تاثیر گذار است و باید بهینه سازی مصرف اب در این زمینه صرفه جویی را به یک فرهنگ دائمی تبدیل کرد.

از این رو بود، هیات دولت نیز در جلسه روز گذشته(چهارشنبه بیست و ششم آذر ماه) با تخصیص اعتبار برای جبران خشکسالی و سیل برای چهار استان کشور از جمله چهارمحال و بختیاری موافقت کرد.

در این نشست هیات دولت با توزیع یک هزار و 650میلیارد ریال اعتبار در بین استانهای خوزستان، مازندران، گیلان و چهارمحال و بختیاری برای جبران خسارات و آسیب های سیل و خشکسالی در ماه های اخیر موافقت خود را اعلام کرد.

به گزارش ایرنا،به دلیل این که چهارمحال و بختیاری سر منشاء جاری شدن دو رود بزرگ کارون و زاینده رود است ،خشکسالی این استان بر فلات مرکزی نیز تاثیر گذار است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: