ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۳۶۸۳
تاریخ انتشار: ۰۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۷

کاهش‌قیمت‌نفت،جنگ‌عربستان‌باایران

نشریه «فارین پالیسی» در گزارشی با موضوع پایین آمدن قیمت نفت در ماه‌های اخیر، وضعیت کنونی را اقدامی از سوی عربستان با هدف تضعیف ایران و روسیه دانسته است.
تدبیر24: نشریه «فارین پالیسی» روز چهارشنبه به مسئله کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی پرداخته و نوشته است بر خلاف بر تحلیل‌های صورت گرفته مبنی بر اینکه اقدام عربستان در پائین آوردن قیمت با هدف ضربه زدن به صنعت نفت «شیل» آمریکا صورت گرفته، این اقدام در حقیقت، ایران و روسیه را هدف قرار داده است.

«مایکل موران» نویسنده این تحلیل مانند بسیاری دیگر از تحلیلگران، در مورد رخدادهای اخیر در بازار نفت، نوشته است که تصمیم اخیر «اوپک» برای تداوم سطح فعلی تولید نفت که به رهبری ریاض صورت گرفت، «حمله‌ای مستقیم» توسط عربستان، به دو «رقیب ژئوپلیتیک» یعنی ایران و روسیه است که «حمایتشان از دولت سوریه و دیگر طرح‌های ژئواستراتژیک آن‌ها، برای پادشاهی عربستان تهدیدی به مراتب جدی‌تر از رقابت‌ شکل‌گرفته از سوی آمریکا در سهم بازار است.»

موران در ادامه با تشریح وضعیت بازار نفت و با بیان اینکه استخراج نفت «شیل» حتی با کاهش قیمت نفت هم می‌تواند ادامه یابد و ضمنا قیمت پایین نفت «موقتی» به نظر می‌رسد، نوشته است که باید این مسئله را از منظر ژئوپلتیک مورد بررسی قرار داد.

وی با اشاره به اینکه دولت عربستان سقوط «صدام حسین» دیکتاتور سابق عراق و روی کار آمدن دولتی نزدیک به ایران را «فاجعه» می‌دانست، نوشته است که بروز درگیری در سوریه و حمایت ایران و روسیه از نظام این کشور و نهایتا قدرت گرفتن حوثی‌ها در یمن، از دیگر مواردی بود که به شدت گرفتن خصومت ریاض با تهران، منجر شد.

فارین پالیسی با بیان اینکه عربستان نگران آن است که حصول توافق هسته‌ای میان ایران و گروه موسوم به ۱+۵، به نزدیکی روابط تهران و واشنگتن منجر شود، تصریح کرده که عربستان تلاش می‌کند جایگاه خود به عنوان رهبر جهان عرب و اسلام سنی را حفظ کند. در پایان این مطلب آمده است: «جدا از اینکه نگرانی‌های آن‌ها تا چه حد به جاست، آنچه دغدغه عربستان سعودی است، مسائل ژئوپلتیک حول ایران و روسیه است و نه به راه انداختن دسیسه‌ای برای "یافتن کف قیمت" انقلاب شیل.»
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: