رییس مرکز بهداشت استان مرکزی در خصوص آثار زیانبار خوددرمانی و مصرف بی رویه داروهای کورتنی در سرماخوردگی هشدار داد.
تدبیر24: دکتر «بابک عشرتی» روز پنجشنبه افزود: بسیاری از مردم در پی عادت نادرست هنگام سرماخوردگی اقدام به استفاده از داروهای کورتنی نظیر «دگزامتازون» ،«هیدروکرتیزون» ،«بتامتازون»، «پرومیزوسون» و سایر اقلام از این خانواده می کنند که عوارض وسیع و تهدیدزا در سلامت دارد.
وی توضیح داد: گاهی اوقات استفاده از داروهای کورتنی با تجویز برخی از پزشکان است که باید به صورت بسیار محدود باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: استفاده از خانواده داروهای کورتنی در حین سرماخوردگی علایم مثبت مقطعی نظیر کاهش تب و لرز و تخفیف دردهای عضلانی را در پی دارد اما در مجموع به دلیل ضعیف کردن سیستم ایمنی بدن دوره سرماخوردگی را به درازا می کشد.
دکتر عشرتی گفت: داروهای کورتنی فرایند جذب کلسیم در بدن را مختل می کند و در دراز مدت عاملی برای پوکی استخوان است.
وی عنوان کرد: مصرف بی رویه کورتن ها بدن را در برابر استرس و فشار بی دفاع می کند و استفاده دوز بالای این داروها عاملی برای اختلالات گوارشی و زخم معده است.
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطرنشان کرد: عارضه شاخص دیگر خانواده کورتن ها ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن و ابتلای شخص به اضافه وزن و چاقی است.
دکتر عشرتی ادامه داد: مصرف خودسرانه و بی رویه کورتن ها در هورمون های جنسی و عملکرد آنها در بدن نیز تعارض ایجاد می کند.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از عوارض مصرف خودسرانه و بی رویه داروهای کورتنی جبس شدن سدیم در بدن و افزایش فشار خون است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: با فرارسیدن فصل زمستان و ماندگاری جمعیت انسانی در محیط های سربسته درصد ابتلا و سرعت شیوع سرما خوردگی بیشتر می شود و نیاز است برای پیشگیری از بیماری بهداشت فردی رعایت شود.
دکتر عشرتی اضافه کرد: افراد بیمار بایستی از ماسک استفاده کنند و از روبوسی و دست دادن با سایر افراد خودداری کنند