دبیرکل جمعیت ایثارگران در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت عضویت محمود احمدینژاد در این تشکل، گفت: عضویت آقای احمدی نژاد در جمعیت ایثارگران بعد از زاویه گرفتن ایشان از سیاستها و مرامنامه جمعیت، تعلیق و لغو شد.
تدبیر24:حسین فدایی رئیس جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در نشست خبری خود که صبح امروز(شنبه) در محل این تشکل برگزار شد، فعالیت و برنامههای حزب متبوع خود را تشریح کرد.
فدایی با اشاره به ضرورت وحدت اصولگرایان اظهار داشت: یکی از مهمترین مسائلی که برای هر جمع و گروه و جامعهای جهت پیشبرد اهداف آن اهمیت دارد، مساله وحدت است؛ وحدت مقوله عقلانی و منطقی برای همه جوامع محسوب میشود.
وی ادامه داد: هر جامعهای اگر بخواهد پیشرفت داشته باشد و به اهداف خود برسد، نمیتواند بدون وحدت این مسیر را طی کند و تمامی موفقیتهای جوامع و گروهها براساس وحدت شکل میگیرد و تمام مشکلات در نتیجه اختلاف پیش میآید.
دبیرکل جمعیت ایثارگران افزود: مبنای فکر و اندیشه از منظر امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در شکلگیری انقلاب و استمرار آن، مبتنی بر اعتماد به مردم، بسیج مردم و وحدت امت بوده است و در طول تاریخ هرجا امت اسلام با شکست و ناکامی روبهرو شد، نتیجه اختلاف و تفرقه بوده است و هر جا توفیق یافت نتیجه تکیه بر وحدت و اعتماد به مردم بوده است.
فدایی با بیان اینکه وحدت میتواند براساس حق یا باطل شکل بگیرد، گفت: آنچه به وحدت ارزش میدهد، محتوا، محور، اهداف و آرمانهای وحدت است و دشمنان نسبت به این موضوع واقف هستند و برای آن سرمایهگذاری کردهاند؛ بزرگترین فرصت برای دشمنان ما ایجاد اختلاف در بین امت اسلامی و صفوف جامعه است.
وی اظهار داشت: در جهانبینی فلسفی کار شیطان این است که درون انسان تضاد و در مناسبات اجتماعی اختلاف ایجاد کند؛ شیاطین و قدرتهای جهانی همچون انگلیس و آمریکا بزرگترین نقش را برای ایجاد اختلاف در جوامع ایفا کردهاند و این سخن امام خمینی (ره) به حق است که میفرمایند آمریکا شیطان بزرگ بوده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران یادآور شد: تجربه ایجاد اختلاف در 150 سال گذشته و در میان جوامع اسلامی در اختیار انگلستان است و آنها اطلاعات و تجربه زیادی در ایجاد اختلاف دارند.
فدایی با طرح این پرسش که محتوا و محور وحدت چگونه حاصل میشود، گفت: تکیه بر اسلامیت و مکتب، محتوای وحدت است و از محور قرار دادن ولیامر مسلمین و ولایت فقیه شاخص و جهتدهنده مسیر است؛ ولایت در مقام تدوین اسلامیت و پیوند نیازهای هر مقطع توانسته است براساس اسلام اهداف و اولویتها را مشخص کند.
وی با اشاره به مطالبات اصلی مردم در مقطع کنونی اظهار داشت: اگر در مقطع کنونی مطالبات اصلی مردم و جامعه را برای پیشرفت و نیل به آرمانهای انقلاب دنبال کنیم، متوجه میشویم مهمترین مساله اقتصادی است لذا توجه به اقتصاد مقاومتی باید به گفتمان فراگیر تبدیل شود تا ما را از وضعیت کنونی به سمت پیشرفت هدایت کند و لازمه این کار این است که محیط بیرونی خود را به خوبی تحلیل کرده و بشناسیم.
دبیرکل جمعیت ایثارگران ادامه داد: اگر باور داشته باشیم که دشمن واقعیت دارد و در جنگ تمام عیار اقتصادی و رسانهای و عملکرد روانی با ملت ایران است و در مسائل داخلی چارهای جز پرداختن به ظرفیتهای داخلی نداریم، معنایش این است که در سیاست، اقتصاد و اجتماع باید تحولات اساسی به وجود آید و این تحولات در ذیل گفتمان اقتصاد مقاومتی امکانپذیر است.
فدایی با اشاره به برگزاری کنگره جمعیت ایثارگران در روز پنجشنبه هفته جاری اظهار داشت: کنگره جمعیت ایثارگران هر 2 سال یک بار برگزار میشود و امسال نیز کنگره با این نگاه که اساسا گفتمانهای اقتصاد مقاومتی و مورد نیاز جامعه که منبعث از دیدگاه مقام معظم رهبری است، رنگ جناحی و گروهی ندارد، برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه براساس دیدگاه مقام معظم رهبری انسجام و وحدت برای همه گرایشها و سلایق باید به وجود آید تا منجر به وحدت گروهی شود و بتوانیم در مسیر پیشرفت حرکت کنیم، گفت: کنگره جمعیت ایثارگران از ساعت 8 صبح روز پنجشنبه هفته جاری در سالن شهدای هفتم تیر سرچشمه برگزار خواهد شد.
دبیرکل جمعیت ایثارگران افزود: کنگره جمعیت ایثارگران دو بخش دارد؛ بخش اول از گرایشات و سلایق مختلف در این کنگره سخنرانی خواهند کرد و برای برگزاری آن از سران سهقوه، گروهها و تشکلهای مختلف اصولگرا، شخصیتهای صاحبنظر در عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، مدیران اجرایی و نمایندگان مجلس برای شرکت دعوت شده است.
فدایی گفت: بخش دوم کنگره جنبه درون تشکیلاتی دارد و براساس آییننامه، اصلاح اساسنامه و انتخابات شورای مرکزی انجام خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در کنگره روز پنجشنبه در خصوص انتخابات سال آینده بحثی خواهد شد، اظهار داشت: در کنگره مباحث رویکردی و راهبردی در خصوص انتخابات خواهیم داشت ولی کنگره جمعیت ایثارگران برای مهندسی اجرایی انتخابات نخواهد بود.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با اشاره به برنامههای جمعیت ایثارگران برای انتخابات سال آینده افزود: برنامه تشکیلاتی جمعیت از امثال آغاز شده است ولی لازمه انتخابات، وحدت میان جریانهای اصولگرا است و ما نیاز به وحدت گفتمانی داریم و در این زمینه اقداماتی در جمعیت ایثارگران در حال انجام است.
فدایی در خصوص شعار کنگره جمعیت ایثارگران یادآور شد: شعار کنگره امروز مشخص خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به اینکه آقای احمدینژاد جزء هیئت موسس جمعیت ایثاگران بوده است، رابطه وی با جمعیت چگونه است، تاکید کرد: آقای احمدینژاد جزء هیئت موسس اولیه جمعیت ایثارگران نبوده است؛ به علت فوت مرحوم ابوترابی بزرگ و ایجاد مشکلاتی برای یک یا دو نفر از اعضای جمعیت باید براساس اساسنامه جایگزین صورت میگرفت، بنابراین آقای احمدینژاد عضو جمعیت ایثارگران و هیئت موسس شد؛ در مراحل بعدی زمانی که آقای احمدینژاد مسئولیت اجرایی پیدا کرد و با سیاستها و مرامنامه جمعیت ایثارگرایان زاویه گرفت، عضویت وی تعلیق و سپس لغو شد و مدتها است که جمعیت ایثارگرایان رابطهای با آقای احمدینژاد ندارد.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در پاسخ به این پرسش که اگر آقای احمدینژاد در انتخابات سال آینده شرکت کند، حاضر هستید که از ایشان حمایت کنید، گفت: گاهی در فضای سیاسی و در مقایسه بین افراد ممکن است ما فردی که کمترین آسیب را دارد، انتخاب کنیم ولی هماکنون امکان قضاوت در این زمینه مشکل است.
فدایی در پاسخ به این پرسش که چه برنامههایی برای وحدت اصولگرایان دارید، گفت: بنا نداریم جلساتی که برای تألیف قلوب میان افراد صورت میگیرد را رسانهای کنیم چرا که خناسان در صحنه حاضر میشوند و صحنه را به هم میریزند؛ بنابراین به دلیل بازدارنده شدن از رفتار خصمانه خناسان و به نتیجه رسیدن ما جلسات خود را علنی نمیکنیم.
وی در خصوص ارزیابی جلسات جمعیت ایثارگرایان با جریانهای اصولگرا گفت: ارزیابی ما از جلسات با افراد و گروهها مثبت است و دستاوردهای خوبی در این زمینه داشتهایم و زمانی که به جلسه عمومی برسیم، آن را رسانهای خواهیم کرد.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در خصوص جلسات ایثارگرایان با سایر گروهها گفت: سیاست و راهبرد ما از دهه 80 و بعد از دوم خرداد سال 76 این بوده است که وحدتگرایی را به عنوان راهبرد جدی میان نیروهای وفادار به انقلاب دنبال کنیم و مشی وحدت را تنها به گروههای سیاسی اصولگرا منحصر نکردهایم و حتی با دوم خردادیها نیز ارتباط برقرار کردیم تا آنها را دعوت به وحدت کنیم.
فدایی تاکید کرد: ما بیش از 80 ملاقات با سران سیاسی دولت آقای خاتمی، آقای خاتمی، آقای هاشمی رفسنجانی و آقای کروبی داشتیم و از کسانی که امام و رهبر و ارزشهای آنقلاب را قبول دارند دعوت کردیم لذا جمعیت ایثارگرایان این دغدغه را دارد که رقابت سیاسی آرامی صورت گیرد اما برخی مرزشکنی میکنند و رقابت را در اساس رقابت با اصل نظام سامان میدهند، لذا ما راهبرد وحدتگرایی را از دهه 80 آغاز کردهایم و اختلاف را برای نظام اسلامی مضر میدانیم.
وی گفت: جمعیت ایثارگرایان تلاش زیادی کرده تا اصول و محکمات انقلاب را تبیین کند و به باور مشترک برسیم اما عدهای جای رقابت برون گفتمانی را به درون گفتمانی کشاندند و فتنه 88 را سامان دادند.
دبیرکل جمعیت ایثارگران با بیان اینکه ما در مقاطعی از حیثیت سیاسی و اجتماعی خود استفاده کردیم، گفت: ما در راستای بحث وحدت و ارائه رویکردها و دیدگاههایمان تلاش کردیم با رئیسجمهور مباحثی را مطرح کنیم و در جلسه ماه مبارک رمضان رویکردهای خود را مطرح کردیم و در آن جلسه تقاضای ملاقات مجدد با آقای روحانی را داشتیم و او نیز با رویکرد مثبت برخورد کرد.
فدایی با اشاره به برگزاری جلسه جمعیت ایثارگرایان با علی لاریجانی گفت: جمعیت با آقای علی لاریجانی رئیس قوه مقننه جلساتی را برگزار کرد و در این جلسات دیدگاههای خود را مطرح کردیم و آقای لاریجانی ضرورت وحدت میان نیروهای وفادار به انقلاب را مطرح کرد و اصل مساله را قبول داشت و اعلام کرد که باید در زمینه وحدت فکر کنیم و به راهکار مشخصی برسیم و هماکنون او این مرحله را دنبال میکند.
وی در پاسخ به این پرسش که ایده برگزاری جلسه مشترک میان جمعیت رهپویان و جبهه پایداری با جمعیت ایثارگرایان به کجا رسید، اظهار داشت: ایده برگزاری جلسه مشترک با جمعیت رهپویان، جمعیت ایثارگرایان و جبهه پایداری مطرح شده است ولی به جزئیات پرداخته نشده است.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در پاسخ به این پرسش که اگر آقای لاریجانی حزب تشکیل دهد، مواضع شما چیست، یادآور شد: هر ظرفیتی که در بین نیروهای انقلاب ایجاد شود، ما از آن استقبال میکنیم و باید مبنای ما رعایت چارچوب قانون اساسی و اعتقادی، باورهایمان در گفتمان انقلاب باشد و همه باید تلاش کنیم تا به همه سلایق توجه کنیم.
فدایی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چه کسی لیدری جریان اصولگرا بعد از آیتالله مهدوی کنی را برعهده خواهد گرفت، گفت: آیتالله مهدوی کنی هیچ وقت ادعای لیدری نداشت؛ در بین اصولگرایان گروه مرجعی که میتواند اعتماد عمومی را ایفا کند، روحانیت خواهد بود وهمه گروههای سیاسی حوزه اصولگرایی روحانیون را ارج مینهند و پذیرای آنها خواهند بود البته ممکن است در جزئیات، سلایق مختلف باشد ولی امیدواریم با تجربه 10 سال قبل سازوکار مورد توافقی در این زمینه طراحی شود.
وی با بیان اینکه در دهه 60 جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز گروه مرجع بودند، یادآور شد: ما از هر حرکتی برای وحدت اصولگرایان که توسط هر فرد و گروهی صورت گیرد، استقبال میکنیم و من در نشست همگرایی اصولگرایان که توسط آقای تقوی صورت گرفت، شرکت کردم و ما لازمه ائتلاف و وحدت در عرصه سیاسی را وحدت گفتمانی میدانیم.
دبیرکل جمعیت ایثارگران در پاسخ به این پرسش که نقش آقای ناطق نوری در جریان اصولگرایی به چه میزان است، یادآور شد: باید همه ظرفیتها را ملاحظه کنیم و برای حرکت بزرگ از ظرفیت همه افراد و گروهها استفاده کرد؛ هرچند اختلاف نظر و دیدگاه مشترک و واحدی بر افراد وجود نداشته باشد ولی ما تلاش داریم نزدیکی و قرابت ذهنی نسبت به افراد و گروهها ایجاد شود.
فدایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه منابع مالی جمعیت ایثارگرایان از کجا تامین میشود، یادآور شد: ما در زمان موجودیت جمعیت مورد استقبال گستردهای واقع شدیم و 10 هزار دفتر در سراسر کشور به صورت خودجوش از ناحیه نیروهای انقلابی تاسیس شد.
وی ادامه داد: در دوره آقای خاتمی که قرار بود در لایحه بودجه 2 میلیارد تومان به گروهها اختصاص یابد، با اینکه همه گروهها و سلایق از آن استقبال کردند، ولی شورای نگهبان این کار را درست ندانست و جمعیت ایثارگرایان نیز یک ریال از آن پول را نگرفت، چرا که این کار را مشروع نمیدانست.
دبیرکل جمعیت ایثارگران تاکید کرد: جمعیت کمبود منابع مالی دارد و از اینجا اعلام میکنیم هر کسی که پول پاکی را دارد میتواند به جمعیت کمک کند و ما در حال حاضر جمعیت ایثارگران را با حداقلها اداره میکنیم.
فدایی در خصوص حماسه 9 دی گفت: من در مجلس گذشته مسئول برآورد خسارات 9 دی در کمیسیون اصل 90 مجلس بودم؛ ما اطلاعات گستردهای را در مورد این خسارات جمعآوری کرده و در این زمینه با تمام وزارتخانهها و دستگاهها مکاتبه انجام دادیم و در آخر جمعبندی مفصل 4 تا 5 هزار صفحهای تهیه شد و خلاصه این گزارش مبسوط در صحن علنی مجلس قرائت شد.
وی گفت: بعد از انتخابات 22 خرداد 88 اصل ماجرا قابل تامل است، یعنی دستاورد بزرگ ملت ایران و مشارکت بالای 80 درصدی در عرصه انتخابات، به صحنه زشتی برای انقلاب تبدیل کردند و آن دستاورد بزرگ به آسیب بزرگی برای جمهوری اسلامی تبدیل شد و نفس این اقدام ناپسند و غیرقابل قبول بود.
دبیرکل جمعیت ایثارگران تاکید کرد: اصل آن ماجرا، جایگاه و منزلت جمهوری اسلامی را به چالش کشاند و منجر به شکلگیری شکاف اجتماعی شد.
فدایی با بیان اینکه من هماکنون نمیتوانم برآوردی از میزان خسارات فتنه 88 داشته باشم، گفت: فتنه 88 عاطفهها را جریحهدار کرد؛ برخی در اثر مرور زمان متوجه شدند فتنه 88 گرداب و باتلاق بوده که دشمن تدارک دیده بود و عدهای خودخواه و خودپرست در آن به دشمن کمک کردند و پرتگاه و باتلاق را برای جمهوری اسلامی تدارک دیدند اما بصیرت ملت و پیوند عمیق ملت با رهبری کشور را نجات داد.
وی در پایان گفت: در حماسه 9 دی توطئه 20 ساله دشمن با شکست مواجه شد؛ عناصر اصلی فتنه میدانستند که بازیای که شروع کردهاند، در میدان دشمن است لذا عامدانه قدم در این راه برداشتهاند و فشار بیرونی را اهرمی برای گرفتن امتیاز از نظام جمهوری اسلامی میدانستند اما ملت ایران زیربار باجخواهی قدرتطلبانه و ویژهخواران نرفت.