ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۳۸۹۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷
حشمت‌الله فلاحت پیشه کارشناس روابط بین‌الملل

امید به توافق هسته‌ای

به جز فشارهای اعراب، فشارهای صهیونیست‌ها هم برعدم رسیدن به توافق قابل ارزیابی است. البته امکان توافق کاهش پیدا کرده ولی به آن معنی نیست که توافق صورت نخواهد گیرد و هنوز هم امکان توافق وجود دارد . . .
تدبیر24: از سوم آذر سال گذشته تا سوم آذر امسال به جای اینکه شرایط در حین مذاکرات بهبود یابد وطرفین مواضعشان را برای توافق بزرگ به هم نزدیک کنند، متاسفانه امید به توافق کمتر شد. دليل اين امر را مي‌توان در سنگ‌اندازي طرف آمريكايي در مسير توافق و همچنين كوتاهي آنان در انجام تعهداتشان يافت و اين در صورتي است كه طرف ایرانی به تمام تعهدات خود پایبند بوده  و طبق تمامي مفاد توافقنامه ژنو آنها را انجام داده است. آژانس انرژي اتمي نيز بارها به همکاری ایران درگزارشات خودش اشاره کرده و بر آن صحه گذاشته است. غربي‌ها قرار بود براساس توافقنامه ژنو دوتعهد را در طول بازه زماني مشخص شده انجام دهند. نخست به رسمیت شناختن حق هسته ای ایران و دوم انتشار يك جدول زمانی براي حذف تحريم‌هاي اقتصادي. متاسفانه این دو مورد اكنون وارد نوعی بازی سیاسی ازطرف غرب خصوصا آمریکایی‌ها شده است. در شرایطی ایران سال جدید میلادی را شروع می‌کند که موافقتنامه ژنو3 هنوز ناکارآمد نشده و تنها به توافق رسیدن اندکی سخت‌تر شده است. عوامل مخل این رابطه که سعی کردند مانع توافق شوند تا حدی به نیت خود رسیده‌اند و توانسته‌اند توافقنامه را تمدید کنند. همچنین عواملی مثل دستکاری عربستان در قیمت نفت به منظور کاهش قیمت نفت نيز سبب فشار بيشتر بر ايران شده تا بتوانند قدرت چانه زنی  ایران را کاهش دهند.البته ناگفته نماند كه به جز فشارهای اعراب، فشارهای صهیونیست‌ها هم برعدم رسیدن به توافق قابل ارزیابی است. البته امکان توافق کاهش پیدا کرده ولی به آن معنی نیست که توافق صورت نخواهد گیرد و هنوز هم امکان توافق وجود دارد. لذا امری که به نظر می‌رسد ایران باید بیش از گذشته به آن در سال آینده میلادی توجه کند این است که بکوشد دستگاه دیپلماسی خود را در مواجهه با غرب با تمام قوا و مانند گذشته به کار گیرد و بر حق مسلم ایران در به دست آوردن  انرژی هسته‌ای کوشا باشد تا بتواند شرایطی که به واسطه فشار اعراب و رژیم صهونیستی بر پرونده هسته‌ای ایران به وجود آمده را جبران کند و به یک توافقنامه جامع و مانع با غرب دست یابد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۷
0
0
این آقای فلاحت پیشه ظاهراً خیلی دوست داره دوباره نماینده بشه که هر روز تو این سایت و اون سایت تحلیل های آبکی میکنه.
نظر شما: