ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۴۰۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷
بهاره رهنما تئاتر، سینما و تلویزیون

ارتباط هنر و روشنفکری

روشنفکر در معنای کلی که اندیشمندان و جامعه‌شناسان به آن تاکید دارند، حرف‌های ساده زدن، از واقعیت‌های عمیق جامعه‌ای است که در زمان وجود دارد؛ جامعه و . . .
تدبیر24: در نگاهی تحقیقی به دیدگاه، روش، رویکرد و نوشتارهای همه اندیشمندان و فیلسوفانی که ما جریان روشنفکری را با نظرها و رویکردهای آنان می‌شناسیم یا حداقل به تفسیر و تحلیل می‌پردازیم، می‌بینیم که نگاه آنان یک نگاه هجو است به داستان روشنفکری روز. این مسئله در نوشته‌های نویسندگان بزرگ هم قابل بررسی است مثلا آثار بکت یا نمایشنامه‌های یاسمینا رضا،  یا در ایران، نوشته‌های سیمین دانشور. وقتی همه اینها را پی‌می‌گیریم، می‌بینیم که نگاهشان از همان رویکرد هجوی نسبت به جریان روشنفکری یا حداقل جریان مدعی روشنفکری است و گویی با آن همیشه دارای مشکلی اساسی هستند. چرا که گویی به شکل یک بیماری در جریان تحصیلکردگان ما رشد کرده. آنها از روشنفکری که معنایش روشن‌نمایی ذهن افراد و دیگران نیست و در واقع معنی جامعه‌ای است که افرادش همواره همدیگر را نفی می‌کنند و در دل خودشان خودشان را تحقیر می‌کنند، هرگز دفاع نمی‌کنند بلکه با آثارشان هجو این جریان را نشان می‌دهند. به نظرم روشنفکر در معنای کلی که اندیشمندان و جامعه‌شناسان به آن تاکید دارند، حرف‌های ساده زدن، از واقعیت‌های عمیق جامعه‌ای است که در زمان وجود دارد؛ جامعه و جریان‌هایی که در آن همه ما در هر گروه و صنفی با آن درگیر هستیم. به همین خاطر است که متن‌هایی مانند نوشته‌های افرادی که از آنها نام بردم، به واقع کلمه، متن‌های اساسی جریان روشنفکری است که در معنای آنها روشنفکری و در اجرا یا نمایش برای عموم مردم، عامه‌پسند است. در سال‌های گذشته بوده‌اند افرادی که از این نوع نگاه جامعه ما را رصد کرده‌اند، مثلا افرادی مانند علیرضا کوشک جلالی یا پیمان قاسم‌خانی. پیمان قاسم‌خانی، با مجموعه نوشتارها و فیلم‌هایی که در قالب طنز و کمیک ایجاد شدند و سینما را به منجلاب کشیدند مخالف است اما در عین حال می‌آید و «ورود آقایان ممنوع» را می‌نویسد یا «مارمولک» را می‌نویسد. به همین خاطر است که می‌بینیم او در عین روشنفکرنمایی، به معنای روشن‌کردن ذهن اذهان جامعه و بالا بردن سطح آگاهی آنها، هجوی بر روشنفکری دارد. پس مخاطبش از یک لوله‌کش ساختمان تا یک استاد دانشگاه گسترده می‌شود. بنابراین فکر می‌کنم که چنین رویکردی پل ارتباطی هنر امروز ماست، و هنر امروز باید به این سمت برود. چرا که دیگر هنر برای هنر در جامعه پر شتاب، مدرنیته‌زده و معاصر، پاسخ نخواهد داد. بنابراین، هنر و روشنفکری اصیل ارتباطی تنگاتنگ با یکدیگر دارند و اگر می‌بینیم که فیلم‌هایی مانند «مارمولک» یا «خانه پدری» حساس می‌شوند، به دلیل همین ارتباط نزدیک است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: