معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست گفت: براساس بازنگری انجام شده در شوراهای برنامه ریزی دولت، عضویت سازمان های مردم نهاد در کارگروه های تخصصی مرتبط دولتی تصویب شده و سمن های زیست محیطی نیز باید خود را برای حضور در این کارگروه ها آماده کنند.
تدبیر24: معصومه ابتکار پیش از ترک بندرعباس در جمع خبرنگاران افزود: این بازنگری براساس اعتقاد واقعی دولت برای مشارکت تشکل های مردم نهاد در تصمیم سازی ها انجام شده و سطح جدیدی از تعامل را به وجود می آورد.
وی با بیان اینکه این رویکرد انگیزه سمن ها را برای حضور و فعالیت، بیشتر کرده است، گفت: به طور مثال در دولت یازدهم تعداد سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در استان هرمزگان به دو برابر افزایش یافته و شمار آنها به 48 تشکل رسیده است. 24 تشکل مجوز خود را در دولت یازدهم گرفته اند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست، تصویب پیش نویس سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست ازسوی کمیسیون مجمع تشخیص مصلحت نظام را یکی دیگر از رویدادهای بزرگ این بخش دانست و اظهار امیدواری کرد، با تصویب آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام، این سند فرادستی بتواند در محورهایی مانند اقتصاد محیط زیست، بهره برداری از منابع، توجه به تنوع زیستی گیاهی و جانوری و حفاظت از آب، خاک، هوا و دریا ملاک عمل قرار گیرد.
ابتکار همچنین از آغاز بررسی ایجاد معاونت دریایی در ادارات محیط زیست استان های ساحلی خبر داد و گفت: فعالیت معاونت محیط زیست دریایی بسترساز اقدامات تخصصی و متمرکز در این زمینه خواهد بود.
وی، در پاسخ به پرسشی درباره میزان خسارت سالیانه وارد شده به عرصه های مختلف زیست محیطی در کشور گفت: توجه به 'اقتصاد محیط زیست' یکی از موضوع های مورد تاکید دولت یازدهم است و این محاسبه در بخش های مختلف آغاز شده است.
به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در لایحه خاک، محاسبه ارزش اقتصادی خاک به عنوان یک تکلیف مورد تاکید قرار گرفته تا به دنبال آن بتوان خسارت زیست محیطی وارد شده به این حوزه را به طور شفاف به مردم اعلام کرد.
ابتکار، در پاسخ به پرسش دیگری درباره فعالیت ها و ساخت و سازهای جدید در شهرستان جاسک که به تازگی منطقه آزاد اعلام شده است نیز گفت: قوانین و ارزیابی زیست محیطی و دریافت مجوزهای لازم باید در مناطق آزاد نیز رعایت شود.
وی تاکید کرد که تخریب زیستگاه هایی که درباره آنها حساسیت وجود دارد مانند جنگل های 'حرا' مورد تایید نیست.
وی همچنین به بازدید میدانی خود از عرصه های ساحلی بندرعباس اشاره کرد و گفت: مواردی از ساخت و سازهای ناسازگار با محیط زیست و دخل و تصرف ها در ساحل و تجاوز به حریم 60 متری دریا دیده شد که خوشبختانه بر اساس رایزنی های انجام شده، نماینده عالی دولت برای برخورد با چنین تخلفاتی عزم جدی دارد و همراهی خوبی در این زمینه با سیاست های محیط زیست دیده می شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین با تایید آلودگی ناشی از نیروگاه ها از جمله نیروگاه توانیر بندرعباس، افزود: بهره برداری از طرح های تولید گاز در سال های گذشته با تاخیر مواجه شد و به همین دلیل امکان توزیع گاز بین صنایع و نیروگاه ها وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل نیروگاه ها هنوز از سوخت های سنگین مانند مازوت استفاده می کنند که آلایندگی به همراه دارد.
ابتکار در عین حال از امضای تفاهم نامه با وزارت نیرو برای تامین گاز این واحدها برای امسال و سال آینده خبر داد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به زودی نخستین نشست صندوق ملی محیط زیست ایران برگزار می شود، افزود: با آغاز فعالیت این صندوق، ساز و کار مناسبی برای حمایت از فعالیت های زیست محیطی در حوزه های مختلف اقتصادی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و دیگر بخش ها فراهم می شود.