نخست وزیر رژیم صهیونیستی از روآندا و نیجریه به خاطر رای ممتنع به قطعنامه ضداسرائیلی فلسطینیها در شورای امنیت قدردانی کرد.
تدبیر24: بعد از تلاش آمریکا برای ممانعت از تصویب قطعنامه پایان اشغالگری رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و تشکیل کشور فلسطین، «بنیامین نتانیاهو» از کشورهای نیجریه و رواندا به خاطر رای ممتنع قدردانی کرد.
به گزارش رویترز، نتایاهو یک روز بعد از عدم تصویب قطعنامه ضد اسرائیلی از رواندا و نیجریه به خاطر رای ممتنع به قطعنامه فلسطینیها در شورای امنیت «تشکر ویژه» کرد و گفت: « من با «گودلاک جاناتان» رئیس جمهور فعلی نیجریه و «پل کاگامه» رئیس جمهور رواندا صحبت کردم و آنها به من قول دادند از این قطعنامه حمایت نمیکنند و این چیزی بود که اتفاق افتاد».
نتانیاهو در حالی از روسای جمهور رواندا و نیجریه قدردانی میکند که وزیر اطلاعات، خارجه و جنگ این رژیم هر سه از رای مثبت فرانسه به این قطعنامه و رای ممتنع انگلیس به آن دلخور هستند و ابراز ناراحتی میکنند.
با مخالفت آمریکا و نرسیدن آرای اعضای شورای امنیت به حد نصاب لازم، قطعنامه تعیین چارچوب زمانی برای خروج رژیم صهیونیستی از اراضی اشغالی کرانه باختری و تشکیل کشور مستقل فلسطین، ناکام ماند.
علاوه بر آمریکا که دارای حق وتو است، استرالیا هم با این پیش نویس که از سوی اردن به شورای امنیت آمده بود، مخالفت کرد.
خبرنگار شبکه خبری المیادین در واشنگتن اعلام کرد که دولت آمریکا با نمایندگان 12 کشور در شورای امنیت تماس گرفت و از آنان خواست که با این طرح همراهی نکنند. سران تشکیلات خودگردان اطمینان حاصل کرده بودند که 9 رأی لازم را کسب خواهند کرد اما ظاهرا سرانجام نیجریه تسلیم فشارهای آمریکا شده است.
همچنین به نوشته شبکه «راشا تودی»، پیشنویس این قطعنامه که کشور فلسطین را تنها به مرزهای پیش از سال 1967 محدود میکرد، تنها توانست آرای 8 عضو شورا را به دست آورد. پیش نویس ارائه شده، برای تصویب، نیاز به دستکم 9 رأی مثبت داشت.
انگلیس که پیش از این اعلام کرده بود با این پیش نویس مخالفت می کند و در صورت لزوم از حق وتوی خود استفاده می کند، در کنار لیتوانی، نیجریه، کره جنوبی و رواندا، از رأی دادن خودداری کرد.
این پیش نویس که نسخه اصلاح شده پیش نویس ابتدایی اردن بود، خواستار مشخص شدن نتیجه مذاکرات سازش تا پایان سال 2016 و همچنین خروج نیروهای اشغالگر از اراضی فراتر از مرزهای پیش از جنگ 6 روزه، تا سال 2017 شده بود.
رژیم صهیونیستی به شدت با این پیش نویس مخالفت و اعلام کرده بود اجازه تصویب آن را نمی دهد. آمریکا و انگلیس نیز با این ادعا که تصویب این قطعنامه موجب بروز تنش بیشتر و دشوار شدن روند مذاکرات سازش می شود، با آن اعلام مخالفت کرده بودند.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا که از ابتدای آغاز فعالیت در این سمت، مدعی موضع بیطرفانه در مذاکرات سازش شده بود، ساعتی پیش از رأیگیری در مورد قطعنامه، با هدف منصرف کردن کشورها از رأی مثبت، با وزیران خارجه و مقامات کشورهای متعددی تلفنی گفتوگو کرد.
بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، کری در این رابطه با وزیران خارجه اردن، عربستان سعودی، مصر، روسیه، انگلیس، شیلی، لیتوانی، لوکزامبورگ، آلمان و فرانسه گفتوگو کرده است. وی همچنین با رئیسجمهور رواندا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و نخستوزیر رژیمصهیونیستی صحبت کرده است.