ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۴۶۰۹
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰

سیاه‌چادر بافی رو به فراموشی

‌معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: سیاه‌چادر عشایری از نخستین سکونتگاه‌های بشری است.
تدبیر24: نصرت‌الله سپهر با بیان اینکه هنر سیاه‌چادر بافی در استان کرمانشاه درحال منسوخ شدن است، اظهارکرد: هنر ساخت سیاه چادر عشایری یکی از هنرهای اصیل و ناب مردمان این منطقه بوده که متاسفانه اخیرا کمتر به آن پرداخته می‌شود.

وی ادامه داد: تمام ملزومات ساخت یک سیاه چادر عشایری از موی بز تهیه می‌شود و همین عامل سبب شده که این سیاه‌چادرها با شرایط منطقه بسیار هماهنگ و منطبق باشند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: وجود موی بز بکار رفته در این سیاه‌چادرهای عشایری باعث می‌شود که حشرات موزی مانند مار و عقرب از اطراف آن دور شوند.

سپهر تصریح کرد: همچنین این سیاه چادرهای عشایری در برابر نفوذ باد و باران بسیار مقاوم بوده و هوادهی مناسبی برای فصول مختلف سال دارند.

وی اظهارکرد: متاسفانه سیاه چادر عشایری امروزه بسیار کم تولید می‌شود و دلیل اصلی آن این است که عشایر به جای استفاده از آنها به سمت استفاده از چادرهای برزنتی خارجی روی آورده‌اند که این چادرهای خارجی هرگز نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای سیاه چادر باشند.

این مقام مسئول در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: به جرات می‌توان گفت که این سیاه چادرهای عشایری نخستین سکونتگاه‌های بشر بوده‌اند.

سپهر یادآور شد: گرچه هنوز کارگاه‌هایی در شهرستان‌های کرمانشاه، گیلانغرب، دالاهو و قصرشیرین هنوز مشغول تولید سیاه چادر عشایری هستند، اما باید اذعان کرد که میزان تولید آنها بسیار کم شده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: با ابراز تاسف بسیار باید اذعان کرد که هنر صنعت دیرینه سیاه‌چادر بافی در حال منسوخ شدن است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: