ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۴۶۱۳
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۲

دولت موظف به تعیین تکلیف فرآیند تسویه بدهی بدهکاران ارزی شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دولت را موظف کردند در مدت 6 ماه پس از تصویب لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی، نرخ و فرآیند تسویه بدهکاران ارزی را از محل حساب ذخیره ارزی تعیین تکلیف کند.
تدبیر24:نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه) و در ادامه بررسی لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور ماده 18

را تصویب کردند.

نمایندگان مجلس، سازمان تأمین اجتماعی را مکلف کردند: از سال 1394 اطلاعات کارفرمایان (اشخاص حقوقی) دارای بدهی قطعی شده را به صورت برخط (آن لاین) در اختیار دستگاه هایی که براساس قانون ملزم به استعلام از این سازمان هستند قرار دهد.

همچنین نمایندگان با تصویب ماده 19 این لایحه، دولت را موظف کردند نسبت به تعیین تکلیف نرخ و فرآیند تسویه بدهکاران ارزی از محل حساب ذخیره ارزی به دولت به نحوی که زمان دریافت ارز، زمان فروش محصول یا زمان تکمیل طرح(حسب مورد)، نوع کالا(نهایی، واسطه ای یا سرمایه ای) وجود یا نبود محدودیت های قیمت گذاری توسط دولت و رعایت ضوابط قیمت گذاری و عرضه توسط دریافت کننده تسهیلات، وجود یا نبود منابع ارزی در زمان درخواست متقاضی لحاظ شده باشد، ظرف 6 ماه پس از تصویب این قانون اقدام کند.

بر اساس تبصره 1 این ماده، گیرندگان تسهیلات موضوع این ماده از تاریخ ابلاغ این قانون تا سه ماه فرصت دارند تا بدهی خود به قیمت روز گشایش را با بانک عامل تأدیه و یا تعیین تکلیف کنند. بدهکارانی که مطابق این تبصره اقدام به تعیین تکلیف بدهی خود کرده باشند، مشمول تسهیلات این ماده هستند.

برطبق این مصوبه، تطابق شرایط این ماده با این بدهکاران با تصویب کارگروه ملی و برحسب ضرورت استانی است. تمامی اقدامات قانونی و اجرائی توسط بانک های عامل تا ابلاغ آیین نامه اجرایی این ماده متوقف می شود.

همچنین بر اساس تبصره 2 ماده 19 آیین نامه اجرایی این ماده که در آن ترکیب کارگروه مذکور در تبصره(1) تعیین می شود، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری به تصویب هیأت وزیران می رسد.

نمایندگان با تصویب تبصره 3 ماده 19 نیز وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف کردند ظرف سه ماه پس از تصویب این قانون با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بورس و اوراق بهادار و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه پوشش نوسانات نرخ ارز را تهیه کند و به تصویب هیأت وزیران برساند.

به گزارش ایرنا نمایندگان امروز همچنین ماده 17 این لایحه را برای بررسی بیشتر به کمیسیون مشترک بررسی این لایحه ارجاع دادند.

رسیدگی به لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور از 18 آذرماه در صحن علنی مجلس آغاز شده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: