ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۴۷۸۱
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹

پیام آیت الله صانعی درهفته وحدت

یاد و نام حضرت امام خمینی(س) و حضرت آیت الله العظمی منتظری (ره) را گرامی داشته که با نامگذاری هفته وحدت، شجره طیبه ای را در جهت نیل به وحدت مسلمانان بلکه وحدت انسانیت ایجاد نمودند.
تدبیر24:  تعصبات و جهالت های خشک منافقانه و غیرالهی و مشکلات ناشی از آن نتیجه دور ماندن از تعالیم پیامبران الهی مخصوصاً پیامبر گرامی اسلام که همانا دعوت به توحید و اخلاق حسنه است می باشد

بسمه تعالی

میلاد مسعود و پرخیر و برکت پیامبر بزرگ خداوند حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلّم را به تمامی انسانهای عدالت خواه و ملت شریف ایران، حوزه های علمیه و شما شرکت کنندگان در مراسم هفته وحدت تبریک و تهنیت عرض می نمایم و نکاتی را یادآور می شوم.

1-عزیزان و بزرگواران باید توجه داشته باشند که نباید تلاشها و برنامه ریزی ها منحصر در وحدت بین شیعه و سنی باشد بلکه جهت گیری فکری نخبگان و فرهیختگان جامعه می تواند حرکت به سوی شکل گیری وحدت بین همه انسانها (يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ)[1] و تلاش در راه هدایت و تعالی جامعه بشری نسبت به آموزه های الهی آن پیامبر رحمت و رئوف و مهربان باشد، چرا که (وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ )[2]

2- ذکر این نکته ضروری است که تعصبات و جهالت های خشک منافقانه و غیرالهی و مشکلات ناشی از آن نتیجه دور ماندن از تعالیم پیامبران الهی مخصوصاً پیامبر گرامی اسلام که همانا دعوت به توحید و اخلاق حسنه است می باشد. خود حق پنداری، جهل مقدس و کج فهمی و دوری از قرآن و عترت پیامبر عظیم الشأن اسلام ریشه شکل گیری گروهای تکفیری و موجب اختلاف بین مسلمانان گردیده است که راه مقابله با آن، نشر آموزه های اصیل اخلاقی و نشان دادن تصویری سهل و آسان از دین (...وَلکنّ بعثنی بالحنیفیة السهلة السمحة)[3] و یادآوری رحمت و رحمانیت و رأفت خداوند متعال نسبت به همه انسانها می باشد که إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَحِيمٌ.[4]

3- عالمان و حاکمان کشورهای اسلامی از عناصر مؤثر در تربیت جوامع بحران زده امروزی می باشند که صلاح این دو قشر صلاح جامعه و فساد آنها فساد و تباهی جامعه را در پی خواهد داشت که « قَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص):صِنْفَانِ مِنْ أُمَّتِی إِذَا صَلَحَا صَلَحَتْ أُمَّتِی وَ إِذَا فَسَدَا فَسَدَتْ أُمَّتِی قِیلَ: یَا رَسُولَ اللَّهِ! وَ مَنْ هُمَا قَالَ: الْفُقَهَاءُ وَ الامَرَاءُ»[5] و امروز که در اکثر کشورهای اسلامی حاکمان در پی برنامه ریزی جهت اهداف دنیایی خویش می باشند وظیفه علما و فرهیختگان و دانشگاهیان و دانشجویان در نفی خشن جلوه دادن چهره نورانی اسلام بسیار سنگین می باشد چرا که ایجاد جامعه ای که در آن انسانها بدون اجبار و اکراه در پذیرش حق و اجرای آن بصورت وظیفه ای الهی عمل نمایند (وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ)[6] جز با عمل متولیان دین در دوری از بداخلاقی ها و مطامع دنیایی و فاصله گرفتن از حاکمان ظالم و تخلق به اخلاق پیامبران الهی میسر نمی باشد.

در خاتمه یاد و نام حضرت امام خمینی(س) و حضرت آیت الله العظمی منتظری (ره) را گرامی داشته که با نامگذاری هفته وحدت، شجره طیبه ای را در جهت نیل به وحدت مسلمانان بلکه وحدت انسانیت ایجاد نمودند. و از همه شما بزرگواران در این ایام میمون و مبارک التماس دعای خیر و حسن عاقبت را خواهانم.

قم المقدسه – یوسف صانعی
15 ربیع الاول 1436

17دی 1393

----------------------
[1] - سوره نساء/1
[2] - سوره انبیاء/107
[3] - بحارالانوارج22ص264
[4] - سوره حج/65
[5] - بحار الانوارج2ص49
[6] - حدید/25
برچسب ها: تدبیر24 پیامبر
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: