تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 02
کد خبر: ۴۵۰۲۷
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴

عشق را اشتباه نگیرید

بسیاری از افراد، عشق را فقط در جملات احساسی خلاصه و از معیار های واقعی آن از جمله احترام به طرف مقابل غفلت می کنند که این مساله موجب شکل گرفتن ازدواج های بی ثبات و در نتیجه افزایش آمار طلاق شده است.
تدبیر24: این کدام عشق است که آمار طلاق ها را بالا برده، زندان ها را پر و جوانان را فرسوده تر و والدین آنها را پیرتر و افسرده تر کرده است؟ این چگونه عشقی است که خدا را از ما می گیرد و ما را به گناه و ستم می اندازد؟

این کدام عشق است که باعث می شود، عاشق در خیابان و مقابل منزل معشوق عربده بکشد و چاقو به دست بگیرد و بر جان پدر و مادر ترس و لرزه اندازد؟

این چه عشقی است که ادب را از یاد می برد و آبروی خانواده ها را می ریزد؟

کار عشق وصل کردن است اما برخی عشق ها، فصل و جدایی هستند.

بررسی ها نشان می دهد، جوانان کشور درباره عشق و عشق ورزی اطلاعات چندانی ندارند و دیدار یک پسر با یک دختر باعث شده دو نفر به یکدیگر علاقه مند شوند یا شنیدن صدای طرف مقابل در تلفن و یا کلام عاشقانه او در پیامک خواب را از فرد گرفته و زندگی او را مختل کرده است.

به باور برخی کارشناسان، پشت بسیاری از این علاقه ها، تمایلات جنسی، سوء استفاده و حتی تجاوزات جنسی است و استفاده از کلمه «عشق» و «عاشقتم» بیشترین آسیب ها را به جوانان زده است، بنابراین فرزندان و خانواده ها باید در این باره به آگاهی های لازم دست یابند تا بتوانند دوران جوانی را با سلامتی پشت سر گذارند و از عشقی که خداوند عطا کرده برای عشق ورزی و ازدواج سالم و با دوام بهره مند شوند.

** اساس عشق ورزی به دیگران، عشق به خود است

«حسین علیزاده» (کوزه کنان) روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: علم روانشناسی دنبال تعادل رفتاری است و احساس و رفتاری را می پذیرد و سالم می انگارد که تعادل داشته باشد، بنابراین عشق ورزی به شخصیت سالم نیاز دارد.

وی ادامه داد: بهترین و ارزشمندترین عشق ورزی ها را از طرف کسانی مشاهده می کنیم که از نظر روانی و شخصیتی سالم هستند، بنابراین عشق و رنگ آن با لایه های شخصیتی افراد ارتباط دارد.

علیزاده، داشتن شخصیت سالم را ریشه عشق ورزی سالم دانست و گفت: افرادی می توانند به دیگران یا به همسر خود عشق ورزند که ابتدا به خود عشق ورزند، یعنی اساس عشق ورزی به دیگران، عشق ورزی و احترام به خود است.

** ادب کلامی از نشانه های عاشق واقعی است

وی با بیان اینکه داشتن ادب روانی، کلامی و رفتاری از نشانه های مهم یک جوان سالم و یک عاشق واقعی است، گفت: آیا کسی که رکیک ترین کلام را به کار می برد، تهدید می کند، آبروی خانواده را به خطر می اندازد، ایجاد مزاحمت خیابانی می کند و پیامک های گناه آلود می فرستد، می تواند عشق راستین داشته باشد؟

مدرس مهارت های زندگی ادامه داد: عقده های دوران کودکی و نوجوانی بر عشق ورزی افراد تاثیر می گذارد، دختر و پسری که محبت و عاطفه والدین را تجربه نکرده اند و یا با محرومیت های شدید روانی و اقتصادی روبرو بوده اند، ممکن است نوعی بدبینی درباره زن، مرد و یا تشکیل خانواده داشته باشند که این ویژگی در عشق ورزی و آرامش افراد تاثیرگذار است.

وی خاطر نشان کرد: افرادی که دارای شخصیت افسرده هستند، در عشق ورزی به همسر و دیگران مشکل دارند، زیرا خود را فردی بی کفایت می دانند مگر اینکه خود را درمان کنند.

** خطاهای شناختی مانعی برای عشق ورزی

علیزاده داشتن خطاهای شناختی را مانع بزرگی برای عشق ورزی دانست و گفت: تعمیم افراطی و بی اندازه، یکی از این خطاهاست بدین معنا که فرد یک اتفاق را به همه موقعیت ها تعمیم می دهد، مثلا می گوید، «همه مردها سر و ته یک کرباسند» یا «به هیچ زنی نمی شود اعتماد کرد».

وی استدلال به روش همه یا هیچ را یکی دیگر از خطاهای شناختی عنوان و اضافه کرد: فرد در این صورت دارای تفکر دوقطبی است، مثلا می گوید، یا «باید این دختر را بگیرم یا ازدواج نمی کنم» بنابراین این افراد مطلق گرا هستند و به موفقیت های کم راضی نمی شوند یعنی کمال گرایی بیمارگونه دارند.

کارشناس خانواده افزود: این افراد در طول زندگی فقط ناله و شکوه می کنند، از آنچه خداوند به آنها داده تشکر نمی کنند و راضی نیستند، از این رو در زندگی زناشویی هم مشکل خواهند داشت، در صورتیکه همسر و دیگران برای آنها کاری کنند، می گویند، کم است بنابراین آرامشی هم ندارند.

وی به «توجه انتخابی» اشاره کرد و گفت: برخی افراد به جنبه های منفی یک موضوع می پردازند و بعد مثبت آن را رها می کنند، مثلا با دیدن یک بی علاقگی از همسر می گویند، تو اصلا مرا دوست نداری و علاقه نشان نمی دهی در حالیکه قبلا کلی به او خوبی و ابراز علاقه شده است.

** عجله در قضاوت از عوامل خطاهای شناختی

کارشناس خانواده گفت: بزرگ نمایی، ذهن خوانی و عجله در قضاوت و برچسب زدن از جمله عوامل دیگر خطاهای شناختی است که اگر در افراد دیده شود، مانعی برای عشق ورزی خواهد بود و باید افراد با مشاوره درمان شوند.

علیزاده، مثبت نگری و اندیشیدن به خوبی ها را از جمله ویژگی هایی دانست که عشق ورزیدن را آسان می کند.

به گفته وی، فردی که به هستی و خالق آن نگاه مثبت دارد و به الطاف خداوند امیدوار است، به خداوند عشق می ورزد و به بندگان او هم عشق و محبت نشان می دهد.

این کارشناس خانواده افزود: این افراد دارای شخصیت روانی سالم هستند، به خود احترام می گذارند و از لحظه های زندگی در مسیر آرامش و شکوفایی خود استفاده می کنند.

** مثبت نگری ساده لوحانه زیستن نیست

علیزاده با بیان اینکه مثبت نگری، ساده لوحانه زیستن نیست، افزود: باید منفی ها نیز در زندگی دیده شوند، اما نباید معطل ماند بلکه باید از موانع عبور کرد، فرد مثبت اندیش ضمن اینکه باهوش است، اجازه نمی دهد افکار منفی، وقت ارزشمند او را تلف کند، در واقع آنها به چیزهای منفی جا خالی می دهند.

وی گفت: اضطراب و نگرانی از جمله صفاتی است که اگر به صورت افزایشی در فردی دیده شود، مانعی برای عشق ورزی خواهد بود زیرا اضطراب یک دلشوره ادامه دار است که ذهن فرد را به خود مشغول و رفتارهای او را مختل می کند.

به گفته این کارشناس خانواده، تا اضطراب فرد درمان نشود، عشق ورزی مشکل خواهد داشت، بنابراین خانواده ها باید در این باره دقت لازم را داشته باشند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: