سرگیجه یکی از ناراحتی های رایج است که تقریبا همه افراد آن را تجربه کرده اند. زمانی که سرگیجه خیلی مکرر اتفاق بیفتد، باید آن را مشکل جدی یا نشانه ای از یک بیماری حادتر دانست.
تدبیر24: به گزارش گروه "رسانهها" خبرگزاری تسنیم، سرگیجه یکی از ناراحتی های رایج است که تقریبا همه افراد آن را تجربه کرده اند. زمانی که سرگیجه خیلی مکرر اتفاق بیفتد، باید آن را مشکل جدی یا نشانه ای از یک بیماری حادتر دانست.
سرگیجه چیست؟
سرگیجه مانند درد یک احساس درونی و شخصی است که در این حالت بیمار حس می کند همه چیز حتی خودش می چرخد. همچنین احساس افتادن شدید و حالت تهوع نیز دارد. در اغلب اوقات، دیگر حالات گیجی نیز سرگیجه اطلاق می شود که در واقع این طور نیست. بیمار در حالت گیجی احساس می کند سرش خالی است، تکان تکان می خورد، تاری دید دارد، احساس بیماری می کند و... اما احساس حرکت و اختلال در تعادل ندارد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
بروز گاه گاه سرگیجه عادی است اما اگر معمولا این حالت احساس شود و یا شدید باشد، باید به پزشک مراجعه کرد. در واقع ممکن است مشکل مربوط به گوش داخلی باشد و به خصوص باید به موارد زیر اشاره کرد:
سرگیجه های خیلی شدید اما در زمان کوتاه. در اکثر موارد، هیچ علتی برای این نوع سرگیجه مشخص نمی شود و به نظر می رسد تشکیل کریستال یا رسوب در مایع موجود در گوش داخلی علت بروز این علائم است.
آسیب یا عفونت گوش داخلی
بیماری منیر ( Menier) که باعث ایجاد سرگیجه، ناشنوایی و وزوز گوش می شود.
البته فقط گوش داخلی منشا سرگیجه نیست بلکه آسیب های کم و بیش جدی به مغز مانند تومور، میگرن و... نیز ممکن است علت این ناراحتی باشد. به همین دلیل بسیار مهم است تا در صورت بروز سرگیجه های مکرر حتما به پزشک مراجعه گردد تا مشکلات جدی تر نیز تشخیص داده شود.
چطور باید فعالیت های روزمره را مدیریت کرد؟
هنگامی که دچار سرگیجه می شویم، بسیاری از فعالیت ها خیلی مشکل یا خطرناک به نظر می رسد.
حرکت کردن به خصوص حرکت دادن سر ناخوشایند است و فرد می ترسد که بیفتد. زمانی که سرگیجه ایجاد می شود، فرد خود را محیطی که همه چیز حرکت می کند می بیند و همین مسئله سرگیجه را تشدید می کند. متاسفانه کم نیستند افرادی که به خاطر سرگیجه فعالیت های روزمره را کنار می گذارند در حالی که این کار اشتباهی است؛ زیرا تا زمانی که مشکل گوش داخلی برطرف نشود، توانایی هماهنگی و تعادل نیز کاهش می یابد. به همین دلیل به افراد مبتلا به سرگیجه توصیه می شود در صورت سرگیجه های مکرر به فعالیت های خود به خصوص اگر خطرناک نباشند و تعادل را تحریک کنند، ادامه دهند.
منبع: قدس آنلاین