ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۵۲۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
ظریف

پیشنهادات تازه و جامعی باید مطرح شود

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه با بیان اینکه باید «پیشنهادات تازه و جامعی مطرح شود»، اظهار داشت که امکان رسیدن به توافق کامل وجود دارد ولی نیازمند تصمیم و اراده سیاسی همراه با شجاعت است.
تدبیر24:ظریف پس از ورود به ژنو به خبرنگاران گفت: ما در حال حاضر به مرحله ای رسیده ایم که ضرورت دارد طرف مقابل تصمیمات خود را بگیرد تا بتوانیم از این طریق به سمت جلو به پیش برویم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره ارائه پیشنهادات جدید و جامع دراین دوره از مذاکرات گفت : باید پیشنهادات تازه و جامعی مطرح شود و آمادگی داریم که همه موضوعات را به نتیجه برسانیم اما باید ببینیم که طرف مقابل چقدر آمادگی دارد.

رییس دستگاه دیپلماسی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره نشان داده در همه سطوح این اراده را دارد ولی اراده ما مبتنی بر این است که از حقوق صلح آمیز هسته ای خود صرف نظر نکنیم و چون براساس فتوای مقام معظم رهبری هیچگاه دنبال سلاح هسته ای نیستیم، هیچ نگرانی نداریم که به دنیا نشان دهیم برنامه هسته ای ما صلح آمیز است.



** خط قرمزهای بی مورد مطرح نکنند

وزیر امور خارجه اظهار داشت: بر اساس برنامه اقدام مشترک که سال گذشته در شهر ژنو توافق کردیم، ایران باید برنامه صلح آمیز هسته ای خود را داشته باشد اما در عین حال نشان دهد که برنامه هسته ای اش صلح آمیز است و در این جهت ، ما همواره اعلام کرده ایم این آمادگی را داریم.

ظریف با تاکید بر اینکه این هدف کاملا در دسترس است، افزود: این هدف را در اختیار داریم و می توانیم برای اجرای آن برنامه ریزی کنیم فقط برای رسیدن به آن نیاز به اراده سیاسی است. اینکه تصمیم گیری جدی شود و خط قرمز های بی مورد طرف مقابل مخصوصا کشورهای غربی مطرح نشود.

ظریف در پاسخ به سوالی دیگری درباره چالش دولت آمریکا با کنگره این کشور و تماس های اوباما با نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: ما در مذاکرات هسته ای با دولت آمریکا به صورت یک مجموعه برخورد می کنیم؛ بنابراین همراه کردن قسمتهای مختلف دولت آمریکا و یکپارچه شدن سیاست های آن برعهده قوه مجریه آمریکاست.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: این نگرانی آنها باید باشد البته ما احساس می کنیم که نیاز به یک تصمیم و اراده سیاسی همراه با شجاعت است. تصمیم گیری برای حل معضلی که می تواند بسیاری از معادلات منطقه را به سمت بهبودی تغییر دهد.

ظریف در پاسخ به این سوال که آیا در این سفر اروپایی با نماینده عالی اتحادیه اروپا دیدار می کند؟ گفت: با وزیران خارجه برخی کشورهای اروپایی نیز گفت و گو خواهیم کرد که امروز و فردا قطعی خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: