تدبیر24 : در پی برخی اتفاقات دانشگاه تربیت مدرس و آغاز روند اصلاح دانشگاه های توسط دکتر توفیقی جمعی از دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس با صدور نامه ای سرگشاده که در اختیار پایگاه خبری تحلیلی تدبیر24 قرار گرفته شد ضمن اعتراض به روند مدیریت فعلی دانشگاه خواستار توضیح در قبال ابقای او شدند .
گفتنی است این نامه که صرفا نظر این دانشجویان محترم است به این شرح صادر شده است :
جناب آقای دکتر جعفر توفیقی
سرپرست محترم وزارت علوم تحقیقات و فناوری
سلام علیکم
همانطور که مستحضر هستید دانشگاه «تربیت مدرس» یکی از مهمترین دانشگاهه ای این مرز و بوم، به خصوص در حوزه ی علوم انسانی است. علوم انسانی که مادر رشته ها محسوب میشود و وظیفهی مهمی در آموزش و تربیت اداره کنندگان جامع بر عهده دارد.
جناب آقای دکتر جعفر توفیقی به رغم جایگاه مهم دانشگاه تربیت مدرس در حوزه ی علوم انسانی متأسفانه طی هشت سال گذشته شاهد جفاهای زیادی بر برخی از گروههای علمی این دانشگاه خصوصاً حوزهی علوم انسانی بوده ایم. از تعطیلی برخی گروهها تا لغو هیئت علمی برخی اساتید بنام دانشگاه که بالحق جزو سرمایه های انسانی مهم کشور محسوب میشوند. طی سالهای گذشته ما شاهد تعطیلی «گروه علوم سیاسی» دانشگاه بودیم که درسالهای« 89 و 90 » در دو مقطع «ارشد» و «دکتری» اجازه جذب دانشجو داده نشده و بسیاری از دانشجویان مستعد که خود را برای ادامهی تحصیل در دورهی تحصیلات(ارشد-دکتری) آماده کرده بودند، از این فرصت محروم شدند، چرا که هنگام انتخاب رشته شاهد حذف «رشته علوم سیاسی» دانشگاه تربیت مدرس از دفترچه های انتخاب رشته برای دو سال متوالی بودند، و امکان انتخاب شدن خود را بهدلیل کم شدن «ظرفیت پذیرش» پایین دیدند وچه بسا تعدادی پس از دو سال سعی و تلاش به خاطر تنگ نظری برخی افراد نسبت به این رشته از حق تحصیل محروم شدند.
جناب آقای دکتر توفیقی در کنار ظلم به این دانشجویان ما همچنین شاهد تعلیق عضویت جناب آقای دکتر «علیرضا حسینی بهشتی» -عضو محترم هیئت علمی گروه علوم سیاسی- و فشار بر برخی اساتید محترم گروه چون دکتر «ابوالفضل شکوری»و ... بودیم، در عوض شاهد جذب دانشجوی اخراجی دکتری دانشگاه تربیت مدرس بودیم که به جای پادگان در دانشگاه تربیت مدرس سربازی خود را طی کرده و همزمان به دور از خارج رویه علمی به «مدیر گروهی علوم سیاسی» با عنایات ویژه دکتر بیژن رنجبر رئیس دانشگاه –که با صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه رقابت تنگاتنگی در نگاه تنگ داشتن به علوم انسانی داشتند- ارتقا یافتند و در کنار آن با عنایات دکتر خواجه سروی(معاون فرهنگی وزارت علوم) به مدیرکل فرهنگی وزارت علوم رسیدند، که ظاهراً طی هشت سال گذشته ما «قحط الرجال علمی» داشتیم که آقای «جلیل دارا» بهعنوان سرباز امریه، همزمان عضو هیئت علمی و مدیرگروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس شده و در عین حال به «مدیرکل فرهنگی وزارت علوم» میرسد.
جناب
آقای دکتر توفیقی ما جمعی از دانشجویان(سابق و فعلی) علوم سیاسی دانشگاه تربیت
مدرس هرچه زودتر خواهان برگشت جناب آقای دکتر «علیرضا حسینی بهشتی» به گروه «علوم
سیاسی» هستیم و در کنار آن خواهان بازگردان سربازان مقدس نظام جمهوری اسلامی به
پادگان هستیم. گروه علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس که طی دو دههی گذشته، صرفاً
شاهدپنچ هیئت علمی با تجربه و بادانش بوده به یکباره در طی دو سال آخر رئیس جمهور
سابق دارای هشت هیئت علمی می شود، که رزومه ی علمی هر سه نفر به اندازه ی رزومه ی
علمی یکی از اعضای هیئت علمی علوم سیاسی نیست.
آیا رواست که دانشگاه «تربیت مدرس» که یکی از دانشگاه های مهم کشور به شمار میرود و صرفاً در مقطع ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد، دارای هیئت علمی باشد که هنگام جذبشان تنها یکسال از دکتری آنها طی شده باشد؟ آیا نباید صلاحیّت علمی آنها مورد تأیید هیئت علمی گروه علوم سیاسی قرار میگرفت؟ آیا نباید رئیس دانشگاه_ از بزرگترین و مهمترین دانشگاه های کشور-برای چگونگی انتخاب شدن مدیر گروه توجیه شود؟ جناب آقای بیژن رنجبر که بعد از مقاومت گروه برای جذب افراد تحمیلی اقدام به تغییر مدیر گروه علوم سیاسی می کند و سرباز امریه را به عنوان مدیرگروه علوم سیاسی یکی از برجسته ترین دانشگاه های کشور انتصاب میکند، آیا نباید توجیه شود که دانشجویان تازه فارغ التحصیل دکتری برای دانشگاهی که تنها در مقطع ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد برای تصاحب کرسی مناسب نمیباشد؟ راستی جناب آقای دکتر بیژن رنجبر وقت آن نرسیده است که به این سوال پاسخ فرمائید که ملاک جذب این افراد در دانشگاه تربیت مدرس چه بوده است؟ آیا ملاک شما هالهی نور بر پیشانی آنها میباشد؟
جناب آقای دکتر جعفر توفیقی ملاک شما برای ماندن آقای بیژن رنجبر بر ریاست دانشگاه تربیت مدرس چه می باشد؟
«جمعی از دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه تربیت مدرس»