ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
شنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 26
کد خبر: ۴۵۸۱۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
وزیرخارجه و تیمش امروز از هر دو طرف می‏خورند

روایت‌آیت‌ا... هاشمی از‌مظلومیت ظریف

محاسن سفیدشان، نشان ازعمری تجربه می‌داد. عمری تجربه در اداره سیاست خارجی. در عبور از پیچ‌های تاریخی دیپلماتیک نظام. اینها هم انقلابی‌‏اند و هم دیپلمات. شاگردان مشی امام.
تدبیر24:این روزها بیش از گذشته نوک پیکان هجمه به سمت ظریف در قامت وزیر امور خارجه نشانه رفته است؛ موفق‌ترین وزیر کابینه که در اوج برنامه‌ریزی برای ملاقات‌های خارجی درجهت دستیابی به نتیجه مطلوب در پرونده هسته‌ای، روز هوای پاک را فراموش نکرده و به‌صورت نمادین با مترو به وزارت خارجه می‌رود. یک روز ادعا می‌کنند چون اتفاقات فرانسه را محکوم نکرده باید عذرخواهی کند و روز دیگر نماینده‌ای که خط و مشی او بر همگان روشن است از پیاده‌روی او با «کری» در ژنو ایراد می‌گیرد و می‌گوید باید در مجلس دلیل این حرکت که آقای نماینده! آن را اشتباه می‌داند توضیح دهد. ظریف اما همان ظریف است و روحیه او قوی است. در حاشیه این موضوعات تنها لبخند بر چهره می‌آورد چون به خاطر دارد که در اردیبهشت‌ماه، آیت‌ا...‌هاشمی به او گفت: «چون قلب ملّتی با شماست، کارتان در تاریخ، ماندگار است.»
 در مذاکرات جنگ خبری از خنجرهای پشت سر نبود
در اردیبهشت‌ماه،  دیپلمات‌های سابق به دیدار رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته بودند. سایت آیت‌ا... ‌هاشمی در این باره نوشت: محاسن سفیدشان، نشان ازعمری تجربه می‌داد. عمری تجربه در اداره سیاست خارجی. در عبور از پیچ‌های تاریخی دیپلماتیک نظام. اینها هم انقلابی‌‏اند و هم دیپلمات. شاگردان مشی امام. انقلابی در جای خود، دیپلمات هم در جای خود. امام در پای آرمان‌ها، انقلابی بودند و در مقابل مصالح، دیپلمات. اعتدال یعنی همین. نماد اعتدال هم یعنی امام. بزرگترین آزمونش را هم با نوشیدن جام زهر داد. نوشیدن جام زهر، کار بزرگان اعتدال است. جام زهر، تلخی کام ندارد. شیرینی جان دارد. آبرو و اعتبارت را می‌‏دهی، مصلحت مردم‏ را می‌گیری. تعبیرش زهر است. تقدیرش شهد است. امروز «انقلابی‏‌های دیپلمات» دیروز آمده‌اند. انقلابی‏‌های مصلحت فهم. درست به سبک خود امام. آقای‌ هاشمی در این جلسه از رهبری آن  کارهای بزرگ هم یاد می‌کند. یاد که نه، تجلیل می‏کند. از امام اعتدال. از شخصیتی عالم به زمان. فقیهی واقعی و افقه، باریک‌‏بین و باهوش. با تدبیری بی‌‏نظیر. ناخدای بی‏بدیل انقلاب. در روزهای پرتلاطم. ‌هاشمی از امام(ره) تجلیل می‌کند. تا هم خودش و هم دیپلمات‌ها، از یاد نبرند  ثبت بزرگ‌ترین پیروزی سیاسی نظام در سازمان ملل. با ناخدای اعتدال بود و بس. ‌هاشمی از سیاست خارجی دیروز، نقبی هم به امروز می‌‏زند. مذاکرات هسته‌‏ای را هم شبیه مذاکرات جنگ می‌داند و هم متفاوت. شبیه از بابت تدبیر و عقلانیتش. متفاوت از جهت مخالفانش. هاشمی می‌گوید: در مذاکرات جنگ از پشت سر خیالمان راحت بود. خبری از خنجرهای پشت سر نبود. ولی ظریف و تیمش امروز از هر دو طرف می‌خورند. تندروهای خارجی به داخلی‏‌ها پاس می‌دهند و بالعکس. بیرونی‏‌ها به دلسنگینی و داخلی‏‌ها به دلواپسی. آن سو ناکامی ‏ظریف را به عقل می‌خواهد. این سو شکست مذاکرات را به جهل. ظریف، انقلابی دیپلماتی است که در دو جبهه می‌جنگد. البته آقای‌ هاشمی حرف آخر را به ظریف، قبلا زده. همین یکی، دو هفته قبل. در دیدار نوروزی با مسئولان وزارت‌خارجه. ‌هاشمی آن روز اینگونه به ظریف اطمینان قلب داد. «چون قلب ملّتی با شماست، کار شما در تاریخ ماندگار است. چون امید مردم به شماست، خداوند یار شماست.» راه عشق ارچه کمینگاه کمانداران است/ هر که دانسته رود، صرفه ز اعدا ببرد!

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
هومن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
2
2
آخر این همه امتیاز دادن و هیچ نگرفتن کجاش افتخار داره ؟
روزی که به بالاترین اعتقادات مسلمانان توهین می شود و ظریف به آنجا می رود ومثل یک دیپلملات عادی فابیوس با او روبرو می شود نه در حد یک هم ردیف در عکسها مشخص هست فابیوس یک صندلی در بالا می گذارد و یک مبل چند نفره برای وزیر ما و همراهانش کجاش افتخاره .

در روزهایی که مظلومین و ستمدیدگان جهان نظاره گرند جان کری با طراحی پیاده روی اعلام میکند ای ستمدیده گان جهان شما به ایران دل نبندید چون ما با هم رفیق شده ایم راستی آمریکا آیا بهتر از این هم می توانست با وزیر خارجه ایران شوی تبلیغاتی علیه ما راه بی اندازد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of)
افتخار مد نظر یعنی اینکه یک تنه مملکت را به امریکا تقدیم کنی

از این جهت افتخار انگیر هست چون شیطان بزرگ توی 4 دهه از عمر انقلاب نتونست هسچ غلطی کنه اما اقایون در کمتر از یک سال استقلال و شرف مارا دادن به اینها

خدایی افتخار نداره براشون؟ یک سال کجا 36 سال کجا؟
نظر شما: