ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۵۹۷۶
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۴

تاثیر حمله قنیطره بر مذاکرات ایران و 1+5

یک رسانه غربی با اشاره به حمله اخیر بالگردهای رژیم صهیونیستی به قنیطره و شهادت تعدادی از نیروهای حزب الله و یک سردار ایرانی، به تاثیر این حادثه بر مذاکرات هسته ای و روند رسیدن به توافق جامع پرداخت.
 المانیتور در این تحلیل خود می نویسد: بدون شک حزب الله به این اقدام اسرائیل پاسخ می دهد اما این پاسخ چگونه و به چه شکلی خواهد بود؟  
 
پیش بینی می شود که حزب الله به یکی از سه روش زیر حمله اسرائیل به قنیطره را پاسخ بدهد.  
 
نخست آنکه حزب الله پاسخی فوری به این حمله بدهد، دوم آنکه فعلا پاسخی نداده و سکوت کند که همین امر موجب بروز واکنش و تحلیل مختلفی در مورد پاسخ احتمالی حزب الله می شود، سوم آنکه حزب الله در زمان و مکانی که خود آن را تعیین می کند پاسخ اسرائیل را می دهد.  
 
هر سه این موارد موجب می شوند که شاهد افزایش تنش و حساسیت در مرزهای اسرائیل باشیم از همین رو متحدان تل آویو دست به کار خواهند شد تا آرامش را به مرزهای اسرائیل برگردانند.  
 
هر چند راه های متفاوتی برای این کار وجود دارد اما به نظر می رسد می توان از ایران در این راه کمک گرفت از همین رو حادثه قنیطره می تواند به عنوان یک «کاتالیزور» (تسهیل کننده) در مذاکرات ایران و 1+5 باشد.  
 
همپیمانان اسرائیل از ایران می خواهند که با توجه به نفوذ خود بر حزب الله، از اقدامات تلافی جویانه مقاومت در واکنش به حمله اسرائیل به قنیطره جلوگیری کند و مطمئنا اگر چنین موضوعی در مذاکرات مطرح شود ایران نیز در عوض خواستار دریافت امتیازی از جانب همپیمانان اسرائیل خواهد شد.  
 
بر همین اساس پیشرفت در مذاکرات هسته ای و تسهیل رسیدن به توافق جامع می تواند مورد و امتیازی باشد که کشورهای 1+5 در قبال خودداری حزب الله از واکنش به اقدام تل آویو، در مذاکرات به ایران می دهند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: