ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۶۰۶۳
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۲

اصلاح‌ایرادات‌طرح‌اختیارات‌وزیردادگستری

نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایرادات وارده از سوی شورای نگهبان به طرح دو فوریتی تعیین وظایف و اختیارات وزیر دادگستری را اصلاح کردند.
تدبیر24:در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی نمایندگان در بررسی ایرادات طرح دو فوریتی نحوه اجرای قسمتی از اصل ۱۶۰ قانون اساسی درباره حدود و اختیارات وزیر دادگستری اعاده شده از شورای نگهبان مقرر کردند که وزیر دادگستری از میان کسانی که توسط رئیس قوه قضاییه به رئیس‌جمهور پیشنهاد می‌شود انتخاب و برای اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود.

همچنین مقرر شد که دفاع از لوایح قضایی در مجلس شورای اسلامی اظهار نظر درباره طرح‌های مربوط به قوه قضاییه مطابق نظر رئیس قوه قضاییه و هماهنگی لازم جهت پاسخگویی به کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی و همکاری جهت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی درخصوص مسائل مربوط به قوه قضاییه باشد.

همچنین در اصلاح یک تبصره از این طرح مصوب شد که اختیارات مندرج در این قانون مانع از اعمال وظایف و اختیارات قانونی رئیس قوه قضاییه نیست.

همچنین مصوب شد وزیر دادگستری در قبال کلیه مسائل مربوط به قوه قضاییه با سایر قوا و وظایف قانونی خود مانند سایر وزرا موظف است در برابر مجلس شورای اسلامی پاسخگو باشد.

وزیر دادگستری موظف است به سوالات نمایندگان مجلس درباره مسائل مختلف مربوط به قوه قضاییه پس از کسب اطلاع و رعایت استقلال قضات پاسخ دهد. پرونده‌های جاری قضایی که سوال پیرامون آنها استقلال قاضی را مخدوش و به عدالت قضایی لطمه وارد می‌کنند و مسائل محرمانه مربوط به اشخاص مانند احوال شخصیه از شمول این ماده خارج است.

همچنین مصوب شد که رئیس قوه قضاییه می‌تواند امور مالی، اداری و نیز اختیارات استخدامی غیرقضات را به رئیس دادگستری تفویض کند. تفویض اختیارات مذکور باعث سلب اختیارات رئیس قوه قضاییه نسبت به آن امور نمی‌باشد و وزیر دادگستری با هماهنگی لازم را با ایشان به عمل می‌آورد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: