ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۰۹۰
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲

کشف یک سکونتگاه تاریخی در جنوب خراسان شمالی

منابع محلی از کشف یک سکونتگاه تاریخی زیر زمینی در مجاورت روستای 'بام' در بخش 'بام و صفی آباد' شهرستان اسفراین در استان خراسان شمالی خبر دادند.
تدبیر24:روستای بام اسفراین در فاصله 110 کیلومتری جنوب شرقی بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی، قرار دارد.

یک فرد آگاه در این خصوص به ایرنا گفت : این سکونتگاه با کنجکاوی غارنوردان و نفوذ آنان به یک حفره رخ نمود که پس از تصویربرداری از فضای درونی حفره، تاریخی بودن آن از سوی کارشناسان میراث فرهنگی تایید شد.

وی افزود: غارنوردان حدود 60 متر را به صورت سینه خیز طی کرده و در انتها به دو اتاق، با ابعاد سه در چهار متری، رسیدند که نشان از وجود زندگی در گذشته های دور در این مکان داشت.

وی در ادامه گفت : وجود آثاری از حفاری های غیرمجاز و قطعاتی از سفال در اطراف این پناهگاه زیرزمینی، حکایت از آن دارد که پیش تر آثاری در سطوح فوقانی این مکان نیز پیدا شده که حفاران را به طمع کاوش انداخته است.

وی اظهار داشت : بر اساس مشاهدات صورت گرفته، این سکونتگاه زیرزمینی، از نظر ویژگی هایی که در آن دیده می شود به 'کاریز کیش' شباهت دارد.

یک کارشناس فرهنگی نیز که موفق به ورود به این مامن زیرزمینی شده، به خبرنگار ایرنا گفت: احتمال می رود سکونت در این مکان به دوره ایلخانیان مربوط باشد.

وی افزود: ورود به این پناهگاه به صورت سینه خیز امکان پذیر بود و پیش بینی می شود دارای تونلی طولانی باشد که ضروری است نسبت به کاوش های باستان شناسی در محل برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر، اقدام شود.

به گفته وی وجود تپه تاریخی 'بام' در نزدیکی این سکونتگاه زیرزمینی، تاریخی بودن اثر تازه شناسایی شده را دوچندان می کند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی نیز روز سه شنبه در تماس تلفنی خبرنگار ایرنا با وی، شناسایی این پناهگاه تاریخی زیرزمینی را تایید، لیکن از اشاره به موقعیت آن خودداری کرد.

'محمد سویدانلویی' گفت: به دلیل آن که امکان حفاظت از این اثر برای این اداره کل وجود ندارد، نمی توان اطلاعات بیشتری از آن را رسانه ای کرد ولی گزارش های لازم در این خصوص به مسوولان ارشد استان داده شده است.

بر اساس گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، در این استان، هزار و 94 اثر تاریخی شناسایی شده که تاکنون 463 اثر به ثبت ملی رسیده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: