تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

تهديدهاي پيش روي دولت پزشکیان

جهانبخش خانجانی» جريان اصلاحات كه در تداوم حركت تاريخي ملت ايران در انقلاب مشروطه، انقلاب شكوهمند اسلامي و حماسه بزرگ دوم خرداد همچنان بر مشي اصلاحي و رفرميستي خود تاكيد و اصرار دارد
اتحاد مثلث!

اتحاد مثلث!

فیاض زاهد - محمد مهاجری» وضعيت جديدي كه در سپهر سياست ايران رخ نموده تا حد كم نظيري استثنايي است. براي اثبات و انتقال اين باور تلاش مي‌شود در اين نوشته به برخي ابعاد آن اشاره شود
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 05
کد خبر: ۴۶۲۰۱
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۹

حریم‌سلطان‌وشهرت‌قزوین‌درترکیه

یکی از اتفاقاتی که در سریال پرمخاطب "حریم سلطان" افتاد پناهندگی شاهزاده بایزید، پسر شاه سلیمان به ایران بود که این موضوع به موازات پخش سریال از سوی کارشناسان تاریخ مورد بحث قرار گرفت.شاه ایرانی علیرغم امان نامه ای که به شاهزاده عثمانی می دهد،خیانت کرده و او را در قزوین تحویل ارتش فرستاده شاه سلیمان می دهد."قزوین" به عنوان شهر ایرانی که شاهزاده بایزید به آن پناهنده شده بارها از سوی مخاطبان جستجو می شود و سایت ها در مورد موقعیت جغرافیایی "قزوین" می نویسند.اینکه قزوین کجاست و مردمش چگونه اند؟
تدبیر24:یکی از اتفاقاتی که در سریال پرمخاطب "حریم سلطان" افتاد پناهندگی شاهزاده بایزید، پسر شاه سلیمان به ایران بود که این موضوع به موازات پخش سریال از سوی کارشناسان تاریخ مورد بحث قرار گرفت.شاه ایرانی علیرغم امان نامه ای که به شاهزاده عثمانی می دهد،خیانت کرده و او را در قزوین تحویل ارتش فرستاده شاه سلیمان می دهد."قزوین" به عنوان شهر ایرانی که شاهزاده بایزید به آن پناهنده شده بارها از سوی مخاطبان جستجو می شود و سایت ها در مورد موقعیت جغرافیایی "قزوین" می نویسند.اینکه قزوین کجاست و مردمش چگونه اند؟

به گزارش "سایت روز نو"علاوه بر جستجوی اینترنتی گاه ایرانی های مقیم ترکیه با این سوال که "قزوین " کجاست؟ مواجه می شوند.
اما در کنار کنجکاوی شهروندان در خصوص "قزوین" اتفاقی در این سریال افتاد که باعث بدبینی به شاه ایرانی شد.
 
طمع شاه ایرانی
 
همانگونه که در تاریخ ایران،امپراطوری عثمانی به عنوان رقیب و دشمن ایرانی معرفی می شود و یک نوع نفرت از این دوره تاریخی بین مردم اپیدمی شده است،سریال پرمخاطب "حریم سلطان" ساخت ترکیه نیز حقیقت تاریخی در مورد شاه صفوی را برملا کرد.
مطابق آنچه در تاریخ آمده و مورخان ایرانی و ترکیه بر آن صحه می گذارند، شاهزاده بایزید پس از شکست‌های مکرر از سپاه برادر و پدر ناچار همراه با 4 پسر خود و 10 هزار نفر سرباز و چند تن از امرای خود به ایروان عقب نشینی می کند و بوسیله حاکم ایروان که از جانب شاه طهماسب حکم داشت،از شاه ایران تقاضای پناهندگی می کند.
شاه طهماسب امان نامه‌ای برای بایزید نوشته و دستور می دهد که بایزید را به قزوین پایتخت صفوی بیاورند.
شاهزاده بایزید خوشبینانه و با اعتماد به پادشاه به ایران پناهنده می شود.اما شاه طهماسب در نامه نگاری های مکرری که با سلطان سلیمان قانونی،پدر بایزید می کند حرص و طمع ورزیده و شاهزاده بایزید که به او پناهنده شده را وسیله ای برای سکه اندوزی و طمع ورزی قرار می دهد.

شاه طهماسب برای تسلیم بایزید ۹۰۰٬۰۰۰ سکهٔ طلا از جانب سلطان سلیمان و ۳۰۰٬۰۰۰ سکه طلا هم از جانب سلیم درخواست می کند و پیشنهاد اعاده قلعه قارص را نیز می دهد.
از سوی دیگر پادشاه ایران نامه‌ای با خط خود به سلیم فرستاد و از وی خواست تا بعد از تسلیم، بایزید و فرزندانش را به قتل رساند.
"در نهایت برای استرداد بایزید، خسرو پاشا به همراه ۲۰۰ نفر مأمور عثمانی در ۱۵۶۲ میلادی (۱۴ ماه ذیقعده ۹۶۹ ه‍ ق) وارد قزوین می شوند. به دستور شاه طهماسب یک هفته بعد در ۲۱ ماه ذیقعده بایزید تسلیم یکی از معتمدین شاهزاده سلیم شد و او بنا به فرمانی که از سلیم داشت، بلافاصله او را با طناب به قتل رساند. بعد از قتل شاهزاده بایزید چهار پسرش اورخان، عثمان، عبدالله و محمود نیز به سرنوشت پدرشان دچار شدند و به قتل رسیدند. با وجود دشمنی مذهبی که بین ایرانیان و عثمانی‌ها بود، اهالی قزوین از اقدام به چنین کاری سخت متنفر شدند و فرستادگان سلطان را در هرکجا می‌دیدند، برایشان سنگ پرتاب می کردند".

به گزارش روزنو،این حرکت قزوینی ها در واکنش به قتل شاهزاده در یکی از مباحث تاریخی پیرامون تاریخ عثمانی مطرح و مردم نسبت به شهر قزوین و اینکه مردم آن چگونه مردمی هستند کنجکاو می شوند که در مجموع به سوال هایی پیرامون این شهر منجر می شود.
منبع: روزنو
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: