ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۲۱۹
تاریخ انتشار: ۰۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۸

نتیجه مثبت مذاکرات

ایران و غرب و در راس آن آمریکا هر دو به مذاکره در جهت حل پرونده هسته‌ای نیاز دارند. ایران به جهت فشار تحریم‌ها بر اقتصاد کشورش و غرب به این دلیل که بعد از حدود 36سال می‌تواند با ایران به گفتگوی مستقیم بپردازد.
تدبیر24:از طرفی در شرایط بحرانی منطقه‌ ایران توانسته یک نقش مثبت برای حل این معضل ایفا کند. پس فرآیند رویدادها و دیدارها را می‌توان یک فرصت دانست که همیشه تکرار نخواهد شد. مادامی که به مسائل داخلی پرداخته می‌شود نمی‌توان انکار کرد که بخش اعظمی از نگاه‌ها معطوف به بحث مذاکرات هسته‌ای است. در حقیقت چه به لحاظ کارشناسی و چه به لحاظ افکار عمومی حل پرونده هسته‌ای می‌تواند راه پیشرفت را هموار سازد. اما متاسفانه در مسائل داخلی گاه به جای اینکه وحدت استراتژیک باشد و قوا همسو و همراه باشند تا اثر مثبت در مذاکرات پدید آید، رویه‌ای متفاوت در پیش گرفته می‌شود و این امر را می‌توان در نقدها و گاه رفتارهایی که برخی نمایندگان از خود نشان می‌دهند به وضوح دید، که نمونه بارز آن مسئله قدم زدن آقای ظریف با جان کری است. نقدهایی که در این رابطه از سوی عده‌ای از نمایندگان مطرح شد تنها یک بهانه است، چرا که چه تفاوتی می‌کند این گفتگوها در یک اتفاق سقف‌دار صورت گیرد یا در حال پیاده‌روی؟ اتفاقا اگر با دید مثبت به این مذاکرات نگاه شود، نشان می‌دهد طرفین سعی می‌کنند در فضایی صمیمی و دوستانه مسائل خود را بدون حاشیه و به طور واقع بینانه حل و فصل کنند. از طرفی اینگونه رفتارها بر روند مذاکرات اثر مثبت دارد؛ چرا که برخی کشورها اینگونه اقدامات را دال بر نزدیکی ایران و آمریکا به منظور حصول توافق و رفع مشکلات فیمابین تلقی می‌کنند. فارغ از موانع و مسائلی که بر سر راه وجود دارد و با توجه به عزمی که در طرفین برای رسیدن به یک توافق وجود دارد از نظر سیاست خارجی انتظار این است که مذاکرات پیش رو به نتایج قابل قبولی منتهی شود. بدیهی است که اگر اینطور شود، بازتاب اقتصادی، اجتماعی و در درازمدت بازتاب سیاسی خاص خود را خواهد داشت. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: