ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۶
کارشناسان ناسا:

آلودگی هوای آسیا،جهان را خفه می‌کند!

ناسا اخیرا تصاویر ویدئویی منتشر کرده که نشان می‌دهد چگونه آلودگی هوا در کشورهای آسیایی آب و هوای سراسر جهان را تغییر می‌دهد.
تدبیر24: این تصاویر ویدئویی با استفاده از مدل‌های متعدد از عوامل اثرگذار آب‌وهوایی همچون دما، میزان بارش و فشار بارومتریک بر اقیانوس آرام حاصل شده و نشان می‌دهد چگونه ترکیبات آلاینده‌ای که کشورهای آسیایی را دربرگرفته بر این فاکتورها تاثیر می‌گذارند.
 
این تصاویر حاکی از آن است که چین به طور خاص میزان تاثیرگذاری قابل توجهی بر الگوهای آب و هوای جهانی دارد. به گفته کارشناسان ناسا، آلودگی ناشی از چین می‌تواند بر شکل گیری و ایجاد ابر بر فراز اقیانوس آرام شمالی و تقویت طوفان‌های فرا استوایی تاثیر بگذارد.
 
کارشناسان دریافتند در سه دهه گذشته ابرهای موجود در آسمان منطقه اقیانوس آرام عمیق‌تر و طوفان‌های گزارش شده در شمال غرب اقیانوس آرام 10 درصد شدیدتر بوده است. افزایش سطح انتشار آلاینده‌ها به خصوص آلاینده‌های ناشی از احتراق ذغال‌سنگ در چین به چرخه ایجاد طوفان وارد شده است.
 
طبق اعلام کارشناسان ناسا، زمستان سردی که سال 2013 سواحل شرقی آمریکا را دربرگرفت می‌تواند از سیستم‌های طوفان پی در پی در اقیانوس آرام ناشی شود؛ سیستمی که در صورت نبود مشکل آلودگی هوا در آسیا ممکن بود ایجاد نشود.
 
به گزارش نیچر ورلد نیوز، بررسی‌ها نشان می‌دهد با وجود آنکه میزان فشار ترکیبات آلاینده در اروپا و امریکای شمالی در حال کاهش است در کشورهای آسیایی رو به افزایش دارد که این تغییر می‌تواند بر چرخه جهانی و آب و هوا تاثیر بگذارد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: