ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۶۴۸۴
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۰

"تدبیر" در گام 33 فیلم فجر

جشنواره فیلم فجر به سی و سومین گام خود رسید.
تدبیر24: حسن شیخ حائری - اگرچه بسیاری از کارشناسان، مکررا جشنواره فیلم فجر را به عناوینی مانند "نوزاد چند ده ساله" یا "کودک نوپا" تشبیه کرده اند و این مساله در برخی دولتهای گذشته اخیر، نمود بیشتری داشته است؛ اما می توان جشنواره سی و سوم را از سه جهت متمایز و دارای نقاط عطف برشمرد؛
نخست آن که به همت برخی دلسوزان و در راستای تحکیم جشنواره فیلم فجر، برخی راهکارهای مطرح شده بالاخره به ثمر نشست و نظم نسبی در برخی راهکارهای مهم از جمله رعایت سقف تعداد فیلم های بخش مسابقه، جدا شدن بخش بین الملل و یا کاهش جوایز جشنواره دیده می شود.

این جهت البته کاملا محقق نشده است؛ اما همین که جشنواره به سمت عملی کردن این آرزوها حرکت کرده است، باید آن را به فال نیک گرفت و امیدوار بود که در سال های آینده نیز استمرار یابد.

دو دیگر این که جشنواره سی و سوم از معدود جشنواره های فیلم فجر است که نام بزرگان سینمای ایران کمتر در آن به چشم می خورد و این می تواند نویدبخش حضور جدی جوانان در عرصه هنر سینما باشد. این نکته احتمالا تعداد فیلم های با سطح کیفی متوسط یا حوالی متوسط را افزایش می دهد؛ اما در عین حال می تواند نقطه عطفی برای جوانان هنرمند سینمای ایران باشد تا یک رقابت واقعی و شاید هیجان انگیز را تجربه کنند.

نباید این نکته را از نظر دور داشت که آینده ی سینمای ایران را همین جوانان رقم خواهند زد؛ لذا باید تدبیری اندیشیده شود تا این امید ایجاد شده، دوچندان گردد و بیش از پیش، زمینه را برای انتقال تجربیات نسل اول و دوم به نسل سوم و چهارم مهیا سازد.

نکته سوم، ارج نهادن به فیلم مستند و تجربی است که در سال های نه چندان دور و گاهی در همین سال ها، عقب ماندگی سینمای بلند داستانی را جبران کرده است. اختصاص یک سئانس از برنامه های سالن اصلی کاخ جشنواره به این مساله، اتفاق مبارکی است و امید می رود این تدبیر نیز، تکامل یافته و استمرار یابد.
سینمای ایران می رود تا به دوران بلوغ خود نزدیک شود؛ به شرط آنکه"امید" موجود با "تدبیر مستمر" همراه باشد. چنین باد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: