ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۵۷۷
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۲

مبارزه با چاقی امکانپذیز شد

پژوهشگران به منظور مبارزه با چاقی مفرط در اروپا غذاهایی را درست کرده‌اند که با خوردن کمتر، احساس سیری طولانی‌تر ایجاد می‌شود.
تدبیر24: ذر یک مرکز پیشرفته تحقیقات تغذیه در شهر «آبردین» انگلیس پژوهشگران سرگرم تولید غذاهایی هستند که با خوردن کمتر احساس سیری طولانی‌تری ایجاد می‌کنند. هدف این پژوهش مبارزه با چاقی مفرط در اروپا است و با حمایت اتحادیه اروپا انجام می‌شود.

به داوطلبان شرکت‌کننده در پروژه به مدت 2 ماه روزانه 3 وعده غذای رایگان می‌دهند. به ازای آن، آنها به محققان اجازه می‌دهند بدنشان را بعد از خوردن مواد غذایی آزمایش کنند. این محققان به طور خاص مایلند بدانند این مواد غذایی چگونه بر کنترل و یا تنظیم اشتها، شکل گرفتن بافتهای چربی و کنترل وزن تاثیر می‌گذارند.

یکی از داوطلبان می‌گوید: نوع غذایی که اینجا می‌خورم احساس سیری طولانی‌تری ایجاد می‌کند و در طول روز هم میل به ذره خواری ندارم.

یکی از کارشناسان نیز می‌گوید:‌ اینجا روی مواد غذایی حاوی پروتئین، سبزیجات معطر، انواع مواد نشاسته‌ای یا کربوهیدرات کار می‌کنیم. فیبرهای محلول در مواد غذایی را در انواع محصولات قابل استفاده در زندگی روزمره مردم بکار می‌بریم. برخی از این فیبرها به دلیل حجمی که در دستگاه گوارش ایجاد می‌کنند احساس سیری بوجود می‌آورند.

دستگاه گوارش انسان حس‌گرهای قوی دارد؛ در عین حال فرضیه‌ای درباره نقش میکروب و فعالیت‌های آنها در بدن وجود دارد. بعضی اسیدهای ناشی از فعالیت میکروب‌ها در ترکیب با گیرنده‌های حسی جدار دستگاه گوارشی و در جاهای دیگر بدن، روی میزان ترشح هورمون در بدن تاثیر دارند. این هورمونها نقش شناخته شده‌ای در احساس گرسنگی دارند.

پژوهشگران امیدوارند در پایان این پروژه نه تنها موفق به یافتن راهی برای مبارزه با چاقی مفرط در اروپا بشوند، بلکه این دانش در خدمت تکنولوژی تولید موادغذایی نو و نوآوری در این زمینه باشد. هدف این است که این غذا و موادغذایی تا سال 2016 بر میز غذای مردم اروپا قرار بگیرد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: