ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۶
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
زیباکلام:

روحانی با خاتمی به مراسم تحلیف برود

اگر خاتمی نباید در تحلیف حاضر باشد، حسن روحانی هم نباشد، اتفاق خاصی نمی افتد
«خاتمی در تحلیف روحانی شرکت خواهد داشت یا نه»؟! شواهد نشان می دهد که این سوال، پاسخی جز «نه» ندارد تا واکنش هایی متفاوت نسبت به عدم دعوت از چهره شاخص و محوری اصلاحات مشاهده شود. این رویکرد در حالی است که تحلیلگران سیاسی تاکید دارند و تایید می کنند که «حمایت خاتمی» تاثیر شگرفی در «پیروزی روحانی» داشت.

«مخالفان خاتمی باید بدانند که روحانی عنوان فعلی اش را مرهون هاشمی و البته خاتمی است و به همین دلیل مشخص روحانی باید همراه خاتمی به تحلیف برود.»

صادق زیباکلام با گفتن این جمله انتقاد و حتی اعتراض خود را نسبت به گفته های اخیر نشان می دهد:

* انگار قرار نیست از خاتمی برای تحلیف دعوت شود.

قبل از بحث در این خصوص باید بگویم که خاتمی پس از 24 خرداد با خاتمی قبل از 24 خرداد، شرایطی کاملا متفاوت دارد. سید دوست داشتنی از این پس حضوری چشم گیر در متن سیاست و جامعه خواهد داشت و به طور حتم در اتفاق های مهم تاثیرگذار خواهد بود و البته همچنان بر مواضع دموکراسی خواهانه و مردم مدار خود تاکید خواهد کرد و حتی استوارتر از گذشته ظاهر خواهند شد.

* با این حال انگار قرار نیست از خاتمی برای تحلیف دعوت شود.

اینکه خاتمی چهره ای ملی و مورد توجه آحاد مختلف مردم است، چیزی نیست که دشمنانش بتوانند انکار کنند. دقیقا به همین دلیل باید گفت که ایشان یکی از میهمانان ویژه مراسم تحلیف حسن روحانی خواهد بود.

*اما اخبار شنیده شده چیز دیگری را نشان می دهد.

یعنی شما خبر دارید که نمی خواهند از خاتمی برای حضور در مجلس و شرکت در تحلیف دعوت کند؟

* این طور می گویند.

یعنی آقای خاتمی نباشد؟ خب! به نظر من آقای حسن روحانی هم باید در اعتراض به بی توجهی که به خاتمی شده است، تحلیف را تحریم کند. مگر اینکه خاتمی خودش نخواهد در روز 13 مرداد ماه به بهارستان برود. آقای هاشمی هم همچنین، اصلا مگر می شود هاشمی و خاتمی را از قلم انداخت؟

*البته هاشمی رفسنجانی به عنوان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از مدعوین خواهند بود.

اگر خاتمی را دعوت نکنند، نه هاشمی باید برود و نه روحانی. فقط با چنین رفتاری آنها را متوجه اشتباه شان میکند.

*یعنی رییس جمهور منتخب در تحلیف خودش غیبت کند؟

بله.

* این احتمال که محال به نظر می رسد.

اگر خاتمی نباید در تحلیف حاضر باشد، حسن روحانی هم نباشد، اتفاق خاصی نمی افتد!

*اما روحانی رییس جمهور منتخب است.

سید محمد خاتمی هم مورد تایید 19 میلیون رای دهنده ای است که روحانی را با رای خود روانه پاستور کردند. دعوت نکردن از خاتمی توهین بزرگی به همه آنهایی است که رای شان برنده انتخابات ریاست جمهوری را معرفی کرد. پس انتظار این است که حسن روحانی با واکنش نشان دادن به «بی احترامی به خاتمی»  از رای دهندگانش حمایت کند.

*حرف دیگری مانده آقای زیباکلام؟

مخالفان خاتمی باید بدانند که روحانی عنوان فعلی اش را مرهون هاشمی و البته خاتمی است و یه همین دلیل مشخص روحانی باید همراه خاتمی به تحلیف برود.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: