ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 23
کد خبر: ۴۶۶۰۱
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۲
احمد خرم وزیر اسبق راه و ترابری

لزوم اراده واحد در كشور

ما انقلاب كرده ايم كه به اين اهداف عالي دست پيدا كنيم. ما شهيد داده ايم كه شاهد برخي اتفاقات ناگوار در عرصه اقتصادي كشورمان نباشيم. با گذشت ٣٦ سال از عمر انقلاب بايد كاري كرد كه ...
تدبیر24: با گذشت ٣٦ سال از عمر انقلاب اسلامي ايران، يكي از مسائلي كه بايد به طور جدي مطرح شود اين است كه تا چه حد دستيابي يا عدم دسترسي به اهداف اوليه انقلاب را به نقد نشسته ايم؟ آيا از ابتداي انقلاب تاكنون آنچه اتفاق افتاده را درست فرض كرده ايم؟ آيا سعي كرده ايم كه هر زمان با مرور اهداف متعالي انقلاب اسلامي دقت كنيم كه در چه اموري رشد داشته و در چه مواردي به درجه اي از افول رسيده ايم؟ معتقدم در بررسي اهداف و آرمان هاي انقلاب و آنچه به عنوان دغدغه هاي نظام اسلامي مطرح مي شود، بايد ديد كه وصول به آنها، به چه ميزان رسيده است. اما شايد مهم ترين موضوعي را كه مي توان معياري براي سنجش دستيابي به اهداف انقلاب و راهي براي پاسخ دادن به اين سوال ها دانست، ابعاد مختلف اجتماعي و فرهنگي كشورمان است. بايد ديد در اين ابعاد بسيار مهمي كه شالوده اصلي انقلاب اسلامي را تشكيل مي داده اند تا چه ميزان موفق عمل كرده ايم؟ فاكتورهاي فرهنگي و اجتماعي شامل سلامت اخلاقي است. سلامت اخلاقي كه بايد در مراودات، صداقت و راستي، مروت و جوانمردي، انصاف و وفاداري و گذشت آن را تقويت كرد و از اهداف راستين انقلاب بوده و هست ، معيار مهمي براي نحوه دستيابي به اهداف انقلاب است. البته برخي ناهنجاري هاي اجتماعي هم كه معتقدم با استقرار نظام جمهوري اسلامي بايد مورد توجه قرار مي گرفت، همچون اعتياد و قاچاق مواد مخدر، فساد، فحشا، بيكاري و خودكشي بود كه گرچه نمي توان ادعا كرد به كلي ريشه كن شده است اما به عنوان يكي از اهداف عاليه انقلاب اسلامي مي توان اين قضاوت را داشت كه تلاش هاي زيادي براي از بين بردن آنها صورت گرفته است.

با اين حال هنوز هم نقاط ضعفي وجود دارد. چرا بايد به گونه اي رفتار كنيم كه مردم كمتر به حرف مسوولان اعتماد كنند؟ عوامل عدم اعتمادي كه مخصوصا در بعد اقتصادي وجود دارد، بايد با گذشت هر روز به سمت محو آن گام برداشت. ابعاد اقتصادي و مالي كه يكي از پايه هاي انقلاب ملت ايران بود نبايد ما را دچار گرفتاري هاي مالي كند. ما انقلاب كرده ايم كه به اين اهداف عالي دست پيدا كنيم. ما شهيد داده ايم كه شاهد برخي اتفاقات ناگوار در عرصه اقتصادي كشورمان نباشيم. با گذشت ٣٦ سال از عمر انقلاب بايد كاري كرد كه يك اراده واحد در كشور وجود داشته باشد. براي آنكه آن اراده واحد وجود داشته باشد بايد تلاش كرد نه اينكه اين تلاش به دور از نظر و به كارگيري مشورت از مردم صورت بگيرد. بايد مردم را در جريان امور گذاشت تا اين اهداف نتيجه دهند. نبايد اجازه دهيم هر سال كه از عمر انقلاب سپري مي شود از ارزش ها و آرمان هاي انقلاب و نظام دور شويم. بد نيست گاهي براي جلوگيري از دور افتادن از اهداف امام راحل و انقلاب ترمزي كرده و با مروري بر آرمان هاي اوليه انقلاب و دغدغه هاي امام، بازگشتي براي رسيدن به آن اهداف داشته باشيم. نگذاريم كه خيلي از ارزش هاي متعالي انقلاب فاصله بگيريم. طوري رفتار كنيم كه براي نسل سوم انقلاب حرفي براي گفتن داشته باشيم. كاري نكنيم كه نتوانيم پاسخگوي پرسش هاي آنان بوده و از پاسخ به جوانان ايران زمين درمانده شويم.
برچسب ها: تدبیر24 احمد خرم
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: