ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۷۵۶
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۹
بررسی گزارش عملکرد 9 ماهه

جزئیات قراردادهای ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی

صندوق توسعه ملی در 9 ماهه امسال، بیش از 53 هزار میلیارد قرارداد ریالی و حدود 18 میلیارد قرارداد ارزی با بانکهای عامل منعقد کرد.
تدبیر24: در حالی صندوق توسعه ملی در راستای تکالیف بودجه سال جاری نسبت به عقد قرارداد عاملیت ریالی با 18 بانک دولتی و غیر دولتی همچنین صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی اقدام کرده که حجم قراردادهای عاملیت منعقد شده ریالی با بانکهای عامل در 9 ماهه امسال حدود 53 هزار و 700 میلیارد ریال و تعداد طرح های اعلام وصول شده از بانکهای عامل حدود 1259 مورد به ارزش 13 هزار و 636 میلیارد ریال بوده است.
 
این درحالی است که حدود 26 هزار و 500 میلیارد ریال از قرارداد عاملیت صندوق توسعه ملی با بانکها در زمینه تامین مالی برای بخش صنعت و معدن و گردشگری بوده است.
 
از بین 16 بانک دولتی و خصوصی طرف قرارداد ریالی صندوق در بخش صنعت و معدن و گردشگری، بالاترین سهم مربوط به بانک صنعت و معدن با 5000 میلیارد ریال و بانکهای صادرات و پارسیان هر یک با 3000 میلیارد ریال است.
 
همچنین حدود 27 هزار و 200 میلیارد دیگر از منابع ریالی تبدیل شده از صندوق توسعه ملی به قراردهای بخش "آب و کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و محیط زیست" تعلق دارد.
 
در این بخش بانک کشاورزی با 17 هزار و 700 میلیارد ریال بیشترین سهم را در قراردهای ریالی به خود اختصاص داده است که البته نزدیک به 1700 میلیارد ریال آن به تکلیف بودجه بر می گردد.
 
قراردادهای ارزی صندوق توسعه ملی
اما در دوره 9 ماهه سال جاری صندوق توسعه ملی نسبت به انعقاد قرارداد عاملیت ارزی به ارزش 17 میلیارد و 890 میلیون دلار با 13 بانک دولتی و غیر دولتی جهت اعطای تسهیلات ارزی به سرمایه گذاران نیز اقدام کرده است.
 
این درحالی است که بیشترین رقم قرارداد ارزی هم مانند بخش ریالی به بانک صنعت و معدن با حدود 3.9 میلیارد دلار اختصاص دارد.
 
همچنین بانک پاسارگاد با 1.4 میلیارد دلار و بانک تجارت با حدود 1.2 میلیارد دلار در رتبه های بعدی بیشترین میزان قرارداد ارزی منعقده با صندوق توسعه ملی تا پایان آذرماه قرار دارند.
 
گشایش بیش از 9 میلیارد دلار اعتبار اسنادی
بنابراین گزارش، با توافق ارزی انجام شده بین صندوق توسعه ملی و بانکها حدود 33 میلیارد و 815 میلیون دلار طرح در بانکهای عامل مصوب و نزدیک به 30 میلیارد و 847 میلیون دلار طرح نیز به عنوان مسدود شده به بانک مرکزی گزارش شده است.
 
همچنین از فروردین تا آذرماه سال جاری حدود 9 میلیارد و 280 میلیون دلار اعتبار اسنادی(ال سی) از طریق بانکهای عامل جهت تامین مالی برای پیشبرد طرح ها باز شده است.
 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: