ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۶۷۶۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۸
آیت الله محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه

ریاست‌خبرگان وضرورت حضورهاشمی

تجربه گذشته و زندگی آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نشان می‌دهد كه ایشان طعم همه ریاست‌ها را چشیده و از نظر سابقه و كسوت ایشان نیز شرایط به‌گونه‌ای است كه باید گفت . . .
تدبیر24: طبق آنچه این روزها اعلام شده است انتخابات ریاست مجلس خبرگان تا حدود یك ماه دیگر برگزار می‌شود. در اهمیت مجلس خبرگان و به‌خصوص ریاست آن صحبت‌های زیادی شده است و همگان می‌دانند كه مجلس خبرگان جایگاه حساسی در نظام جمهوری اسلامی دارد و تعیین مصداق ولی‌فقیه و رهبر بر عهده این مجلس است و اینها همه نشان‌دهنده اهمیت این مجلس است. اولین نكته‌ای كه وجود دارد اینكه رئیس مجلس خبرگان باید یك شخصیت دارای درایت و بینش سیاسی باشد و اشراف بر مباحث داخلی و بین‌المللی داشته و نسبت به مسائل جهانی آگاهی‌های لازم را داشته باشد. همچنین خود آن شخص نیز باید از یك قدرت مدیریت سیاسی برخوردار باشد. این مسئله بسیار مهم است و بسیاری از آقایانی كه الان برای این سمت نامشان مطرح می‌شود حائز این امتیازند ولی به هر حال همه در یك سطح نیستند و باید اصلح افراد از این جهت انتخاب شود. نكته دیگر اینكه مجلس خبرگان باید با دولت و با مجلس و همچنین قوه قضائیه هماهنگ بوده و درکل با مقام معظم رهبری هماهنگ باشند. چراكه هرچه این هماهنگی بیشتر باشد وحدت در جامعه بیشتر خود را نشان می‌دهد. از این جهت نیز لازم است كه رئیس مجلس خبرگان شخصیت متوازنی داشته باشد كه بتواند تعامل و گفت‌وگو و دادوستد فكری مناسبی با سایر نهادها برقرار كند. این مسئله نیز بسیار مهم است كه باید توجه ویژه‌ای به آن معطوف شود. لذا با احترام به همه شخصیت‌های مطرح‌شده در این باب همانطور كه قبلا نیز بر آن تاكید شده است باید گفت با توجه به عنایت امام خمینی(ره) روی آیت‌ا... هاشمی و رفاقت مقام معظم رهبری با آیت‌ا... هاشمی و به‌خصوص با توجه به اعتمادی كه مقام معظم رهبری به آیت‌ا... هاشمی داشته و دارند و ایشان را به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام كه یكی از بالاترین اركان نظام است، انتخاب كرده‌اند و همچنین با سوابق و تجربیات آیت‌ا... هاشمی ایشان را باید یكی از بهترین گزینه‌ها برای ریاست مجلس خبرگان دانست. نكته بعدی این است كه تجربه گذشته و زندگی آیت‌ا... هاشمی‌رفسنجانی نشان می‌دهد كه ایشان طعم همه ریاست‌ها را چشیده و از نظر سابقه و كسوت ایشان نیز شرایط به‌گونه‌ای است كه باید گفت دیگر نفس این ریاست‌ها برای ایشان جذابیت نداشته و حب ریاست در ایشان وجود ندارد. تاریخ زندگی ایشان نشان می‌دهد كه به عنوان سرباز این انقلاب هرجا كه لازم بوده است حضور پیدا كرده‌اند و بیشترین مورد عرضه كردن خود در برابر رای مردم را در تاریخ زندگی سیاسی آیت‌ا... هاشمی می‌توان یافت. این مسئله خود بیانگر آن است كه مبنای ایشان این بوده كه باید خواست مردم وجود داشته باشد و رای و نظر مردم اساس است. در جلسات حضوری نیز ایشان عنوان داشته‌اند كه هرچه داریم از مردم است و نباید خود را از مردم جدا بدانیم. به هر حال دیدگاه ایشان این است و اگر احساس ضرورت برای حضور كنند حتما حضور می‌یابند، مگر اینكه احساس كنند شخص مناسب‌تری برای حضور در عرصه وجود دارد. سابقه زندگی وی نیز این مطلب را نشان داده و در پیشگاه الهی نیز می‌توان شهادت داد كه اخلاص و صفای باطن ایشان عنصر بسیار كمیابی است و ایشان با همان اخلاص و صفای باطن در خدمت مردم بوده‌اند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بهمن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۱
1
0
انانکه علی زمان را رها کرده و طلحه و زبیر ها را همراهی می کنند بد نامی انان تا ابد در تاریخ باقی خواهد ماند .
نظر شما: