ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۸۴۷
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۰

ناسا: کره شمالی تاریک است!

پایگاه فضایی بین‌المللی سال گذشته میلادی عکس‌هایی از کره‌شمالی گرفته که به نظر می‌آید این کشور کمونیست نسبت به چین و کره‌جنوبی تاریک‌تر و کم‌نورتر است.
تدبیر24: ناسا در رابطه با این تصویر گفت: این سرزمین تاریک همانند یک منطقه آبی که به دریای زرد تا دریای ژاپن پیوسته، به نظر می‌آید. حتی پیونگ‌یانگ، پایتخت کره‌شمالی نیز با جمعیتی برابر با 3.26 میلیون تن در مقایسه با شهرهای کوچکتر در چین و کره‌جنوبی تاریک‌تر است.  
 
این عکس توسط یکی از اعضای هیات اعزامی شماره 38 ناسا که بر فراز شرق آسیا پرواز می‌کرده، گرفته شده است.  
 
ناظران گمان می‌کنند، این تصاویر ثابت می‌کنند که رهبران کره‌شمالی یا قادر نیستند و یا نمی‌خواهند که تاسیسات لازم برای یک نیروگاه برق را ایجاد کنند.  
 
اما روزنامه رسمی کره‌شمالی در سرمقاله اخیر خود ضمن رد اظهارات این منتقدان گفت: ممکن است منتقدان ثبت این تصویر ماهواره‌ای را تشویق کنند اما ماهیت جامعه به نور و فلاشر زدن نیست.  
 
براساس گزارش «موسسه وحدت ملی کره» در سال 2014 میلادی، برق در کره‌شمالی گهگاه و غیرقابل اطمینان است و خانه‌هایی که برق دارند اغلب تنها چند ساعت در روز می‌توانند از برق استفاده کنند. حدود نیمی از جمعیت 24 میلیون نفری کره‌شمالی در فقر کامل زندگی می‌کنند و اکثر خانه‌ها و آپارتمان‌ها با شومینه، سوزاندن چوب یا زغال گرم می‌شوند.  
 
براساس اطلاعات بانک جهانی، مصرف برق در کره‌شمالی تنها 739 کیلووات بر ساعت است در صورتی که مصرف برق در کره‌جنوبی 10 هزار و 162 کیلووات بر ساعت است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: