ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۸۹۰
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۶
مهدی مطهرنیا کارشناس امور بین‌الملل

فرصت‌سوزی بی بهانه

بازیگر مرکزی یعنی آمریکا تلاش دارد پرونده هسته‌ای را به فرجام راهنمایی سازد و از سوی دیگر بعضی بازیگران به‌صورت بسیار ظریف خواهان یک فضای منفی در جهت دست‌یابی به توافق کلی و جزئی تمام ...
تدبیر24: مذاکرات هسته‌ای به حساسترين مرحله خود نزدیک می‌شود. سیگنال‌های موجود و ادبیات حاکم بر اخبار سیاسی بازیگران پرونده هسته‌ای در هر دو سوی میز مذاکره نیز نمایانگر رسیدن پرونده هسته‌ای به حساس‌ترين بخش آن است. لذا صبر، دقت و درعین‌حال کوشش در جهت گذار از این بافت موقعیتی لازمه‌ رسیدن به یک وضعیت مناسب است. دكتر ظریف در خصوص پرونده هسته‌ای در حال ‌ انجام تلاشی‌ بی‌شائبه با همراهي همکارانش برای شفاف‌سازی در مواضع ایران و ایجاد هماهنگی بین قدرت‌های جهانی با تهران است. آنچه ظریف در روزها‌ی اخیر بر آن پافشاری می‌کند هم حاوي پیامي درونی به کسانی است که وی و همکارانش را زیر بار انتقاد خود قرار داده‌اند و هم پیامی بیرونی دارد که فرصت بسیار کم است.وي همچنين از جهان به‌ویژه بخش فعال در حوزه‌ سیاسی یعنی قدرت‌های غربی خواهان رسیدن به یک توافق عملیاتی با ایران است. این فرصت تاریخی هم‌اکنون فراهم آمده و ممکن است ديگر هيچ وقت حاصل نشود. توپ هسته‌ای در زمین مذاکره‌کنندگان آن‌سوی میز قرار دارد و از طرف دیگر باید بپذیریم در آن ‌سوی میز مذاکره نیزاختلاف زیرپوستی میان بازیگران وجود دارد. از یک‌سو بازیگر مرکزی یعنی آمریکا تلاش دارد پرونده هسته‌ای را به فرجام راهنمایی سازد و از سوی دیگر بعضی بازیگران به‌صورت بسیار ظریف خواهان یک فضای منفی در جهت دست‌یابی به توافق کلی و جزئی تمام معنا میان آمریکا و ایران در چهارچوب پرونده هسته‌ای هستند. ولی در آن‌سوتر رژیم صهیونیستی مواضعی آشکار در جهت مخالفت با توافق به زبان می‌آورد. چراكه معتقد است اگر یک توافق میان ایران و آمریکا در پرونده هسته‌ای به وجود آید ابرهای تیره بر امنیت اسرائیل در آینده سایه خواهند افکند. باید گفت در چنین وضعیتی شاهد موقعیت حساسی هستیم که نشان‌دهنده‌ خارج شدن پروانه توافق جامع هسته‌ای از پیله است و باید در پي آن صبر، دقت، مدیریت آرامش و درعین‌حال تصمیم‌گیری‌های صحیح مبنی بر مواضع بسیار معقولانه را دنبال کنیم. این فرصت نه‌تنها برای غرب بلکه فرصتی برای ایران در جهت گذر از پرونده هسته‌ای محسوب می‌شود و دو سوی این پرونده یعنی ایران و آمریکا باید به این نکته دقت کنند که اگر از این فرصت به‌خوبی استفاده نشود باید هزینه فرصت‌سوزی امروز را در فردا پرداخت نمایند.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: