ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۶۸۹۴
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۹

ایران بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ایران بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان است، اعلام کرد: هم اکنون ۱۵۰ نیروگاه برق به شبکه گاز کشور متصل هستند.
تدبیر24: حمیدرضا عراقی با بیان اینکه در شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران بزرگترین دارنده ذخایر گاز طبیعی در جهان است، با اشاره به مصرف رو به رشد گاز در جهان، گفت: مصرف گاز می تواند در چند سال آینده حداکثر تا سال ٢٠٣٥ میلادی معادل کل سهم سایر انرژی در جهان باشد.
 
معاون وزیر نفت با تاکید بر این که، تولید گاز در کشور یک روند صعودی داشته اما ویژه ترین سال در طول تاریخ صنعت گاز، سال ١٣٩٣ بوده است، تصریح کرد: در طول تاریخ سابقه نداشته که شرکت گاز بتواند در طول یکسال ١٠٠ میلیون متر مکعب بر تولید گاز روزانه خود اضافه کند.
 
مدیرعامل شرکت ملی گاز با اعلام اینکه تا سال آینده تولید و انتقال گاز در کشور در روز ٢٠٠ میلیون متر مکعب افزایش می یابد، اظهار داشت: قرن بیست و یکم به درستی به عنوان قرن گاز نامگذاری شده است و ایران هم به دلیل مزیت نسبی سهم گاز در سبد انرژی بسیار بالا و حتی در رده نخست قرار گرفته است.
 
این مقام مسئول مصرف گاز در کشور را ١٨٦ میلیارد مترمکعب در سال عنوان کرد افزود: با ادامه این روند در سه تا چهار سال آینده میزان مصرف به ٣٣٠ میلیارد مترمکعب یعنی دو برابر ٤٥ سال گذشته خواهد رسید.
 
عراقی با اشاره به پنجاه ساله شدن تاسیس شرکت ملی گاز ایران، تبیین کرد: همزمان با افزایش ظرفیت تولید گاز از سال اینده حجم صادرات این انرژی هم افزایش می یابد.
 
معاون وزیر نفت با یادآوری اینکه در طول سه سال آینده تمام شهرها و روستاهای فاقد گاز در کشور که حداکثر دو میلیون خانوار دارند به شبکه گاز کشور متصل خواهند شد، بیان کرد: در حال حاضر بیش از ٦٠ درصد روستاهای کشور از نعمت گاز برخوردار شده اند.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ٩٥ درصد از شهرها و روستاهای کشور از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند، یادآور شد: هم اکنون٨٠ درصد نیروگاه های کشور و به عبارتی ١٥٠ نیروگاه از گاز طبیعی استفاده می کنند.
 
مدیرعامل شرکت گاز با بیان آنکه، از نظر سند چشم انداز ١٤٠٤ ایران باید سومین تولیدکننده گاز جهان با ٨ تا ١٠ درصد صادرات گاز باشد، خاطرنشان کرد: هم اکنون سهم صادرات گاز ایران در بازار جهانی حدود ١,٥ درصد است در حالی که برای رسیدن به ٨ تا ١٠ درصد نیاز به سرمایه گذاری هرچه بیشتر در زمینه دانش و فن آوری روز در این حوزه داریم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: