ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۷۰۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۰

صادرات نان لواش آزاد شد!

طبق ابلاغیه جدیدی سازمان توسعه تجارت صادرات نان بلامانع خواهد بود.
تدبیر24:  اوایل سال 87 بود که سازمان توسعه تجارت رسما اعلام کرد که صادرات نان و آرد به دلیل پرداخت یارانه ‌های سنگین در تامین این دو کالا ممنوع شده است. البته این سازمان در تکمیل این ممنوعیت اعلام کرده بود که صادرات نان تنها در صورتی که یک واحد تولیدی اقدام به واردات گندم کرده و با هزینه خود آن را عمل آوری کرده و به آرد ونان تبدیل کرده باشد مجاز است.
 
اما با شرایط فوق، کمتر واحد تولیدی در کشور می توان پیدا کرد که بتواند با احراز شرایط فوق، مجوز صادرات نان را به دست آورد و عملا خروج این محصولات جهت عرضه در خارج از کشور، ممنوع ماند.
 
البته ممنوعیت صادرات آرد و نان در حالی در آن زمان اعلام شد که دولت چندی قبل از آن «به منظور تامین آرد مصرفی عموم مردم و در راستای حمایت از تولید آرد داخلی و مدیریت آثار ناشی از خشکسالی»، عوارض صادراتی گندم و آرد را افزایش داده بود. بر این اساس تصمیم آن زمان هیئت وزیران، عوارض صادراتی گندم و آرد را به ترتیب هر کیلوگرم چهار هزار ریال و پنج هزار ریال تعیین شده بود.
 
اما ظاهرا طی روزهای اخیر، ابلاغیه جدیدی از سوی سازمان توسعه تجارت به برخی شرکت های غذایی که نسخه ای از آن به دست صبحانه رسیده، اعلام شده است که در حال حاضر صادرات نان با رعایت سایر قوانین مربوطه، بلامانع خواهد بود که به نظر می رسد منظور از سایر مقررات، مربوط به مسائل بهداشتی و تعرفه های صادرات است.
 
نکته جالب در این پاسخ، درخواست شرکت های مذکور برای صادرات نان لواش است که با موافقت سازمان توسعه تجارت همراه شده و باید منتظر ماند و دید، کدام کشورها مشتری نان لواش ایرانی خواهند بود؛ همان نانی که وزارت فرهنگ جمهوری ارمنستان قبلا اعلام کرده بود آنرا به عنوان میراث فرهنگی ارمنستان در یونسکو ثبت کرده است.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: