تماشاي برنامه هاي طنز و شاد با از دست دادن حافظه در سالمندان مبارزه مي کند. هورمون استرس يا کورتيزول به توانايي حافظه و يادگيري در افراد مسن آسيب مي رساند. اين مطالعه جديد با هدف اينکه آيا نشاط و خنده آسيب هاي ناشي از کورتيزول را کاهش مي دهد يا خير، مورد بررسي قرار گرفت.
تدبیر24: تماشاي برنامه هاي طنز و شاد با از دست دادن حافظه در سالمندان مبارزه مي کند. هورمون استرس يا کورتيزول به توانايي حافظه و يادگيري در افراد مسن آسيب مي رساند. اين مطالعه جديد با هدف اينکه آيا نشاط و خنده آسيب هاي ناشي از کورتيزول را کاهش مي دهد يا خير، مورد بررسي قرار گرفت.
به گزارش «ايران»، استرس کمتر، حافظه را بهبود مي بخشد اما طنز به طور شگفت انگيزي هورمون هاي زيان آور استرس مانند کورتيزول را در حافظه کم مي کند. دکتر «گاريندر سينگ» مي گويد: تماشاي برنامه طنز آميز توسط سالمندان موجب کاهش فشار خون، افزايش جريان خون و حفظ خلق و خوي مي شود. شوخ طبعي آزادسازي هورمون هاي اندروفين و دوپامين را در مغز زياد کرده و احساس لذت و پاداش را براي سالمندان فراهم مي کند.
اين نوع تغييرات «نوروشميايي» براي مغز و عملکرد سيستم ايمني بدن مفيد و مثبت هستند. به گفته محققان؛تماشاي برنامه هاي طنز آميز و ايجاد حس شوخ طبعي با تغيير در فعاليت امواج مغز که به نام «فرکانس باند موج گاما» ناميده مي شود، عملکرد حافظه را بهبود مي بخشد. بنابراين خنديدن و شوخ طبعي تنها داروي خوب شناخته شده اي است که با تقويت حافظه سالمندان کيفيت زندگي آنان را افزايش مي دهد. دکتر «گاريندر سينگ» مي گويد: اميدواريم اين يافته ها در برنامه ريزي سلامتي سالمندان مورد توجه قرار گيرد. اين پژوهش نشان داد که تماشاي برنامه هاي طنز توانايي حافظه و يادگيري را افزايش مي دهد ولي حافظه از دست رفته را جبران نمي کند.