ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۷۳۳۴
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۲

قوی‌ترین ماده طبیعی جهان

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان انگلیس نشان می‌دهد، دندان گونه‌ای صدف کوهی گوی سبقت را از تار عنکبوت ربوده و عنوان قوی‌ترین و محکم‌ترین ماده طبیعی جهان را از آن خود کرده است.
تدبیر24: ابریشم عنکبوت یکی از محکم‌ترین الیاف طبیعی در طبیعت محسوب می‌شود؛ تار عنکبوت به نرمی ابریشم و سختی فولاد است و گفته می‌شود که پنج برابر فولاد قدرت دارد.
 
قدرتمندترین نمونه ابریشم عنکبوت که تاکنون شناسایی شده است، مربوط به عنکبوت درختی داروین است که تارهایی 10 برابر محکم‌تر از کولار می‌تند.
 
اما محققان دانشگاه ساوت‌هاپمتون موفق به شناسایی رقیب جدی برای ابریشم عنکبوت شده‌اند؛ دندان گونه‌ای صدف کوهی موسوم به patella vulgate حتی سخت‌تر از کولار و قویتر از ابریشم عنکبوت است.
 
«آسا باربر» سرپرست تیم تحقیقاتی تأکید کرد: صدف کوهی (Limpet) نوعی حلزون کوچک است که در اقیانوس تا اعماق تاریک دره‌ها زندگی می‌کند؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد، دندان‌های این موجود 10 درصد محکم‌تر از تار عنکبوت است.
 
محققان نمونه دندان این موجود را در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار داده و دریافتند، طول دندان یک میلیمتر است.
 
رمز قدرت دندان صدف کوهی در اندازه ساختار فیبری آن نهفته است؛ الیاف کامپوزیتی دندان این موجود هزار برابر نازک‌تر از نانوالیاف ساخت بشر هستند که در هواپیما، جلیقه ضدگلوله و قاب دوچرخه استفاده می‌شوند؛ ترکیب بیولوژیکی دندان صدف کوهی، مخلوطی از اکسیدآهن معدنی گوتیت و کیتین است که مانند پلاستیک طبیعی عمل می‌کند.
 
نتایج این تحقیق در مجله Interface منتشر شد.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: