ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 20
کد خبر: ۴۷۳۳۹
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷
علی بیگدلی کارشناس امور بین الملل

عزم جزم برای توافق

روحانی و اوباما علاقه‌مند هستند که این توافقنامه بین ایران و غرب انجام شود. در صورت توافق ایران می‌تواند از نظر اقتصادی وضعیت مطلوب‌تری پیدا کند ضمن اینکه توافق احتمالی ایران و غرب ...
تدبیر24: طبق توافق ژنو (توافقنامه سوم آذر92) قرار شده است توافق جامع طی دو مرحله صورت بگیرد. بر این اساس در مرحله اول یک موافقتنامه دیپلماتیک امضا می‌شود و در مرحله دوم نیز یک موافقنامه اصولی به امضا خواهد رسید. واقعیت این است که تکلیف قضیه باید روشن شود؛ بر اساس عرف ناظر بر نظام بین‌المللی و تاریخ دیپلماسی، موافقتنامه‌هایی که از اهمیت بالایی برخوردارند امکان دارد در چند مرحله صورت بگیرد. البته اینکه ما در یک مرحله بتوانیم به تفاهم برسیم بسیار مطلوب است هرچند به نظر می‌رسد آمریکاییها از کش دادن مذاکرات اهداف دیگری را دنبال می‌کنند که ایران این امر را غیرقابل قبول دانسته و بر اراده جدی برای توافق یک‌مرحله‌ای تاکید ورزیده‌ است. اتفاق نامطلوبی که در چند روز اخیر افتاد تحریم شرکت ملی نفتکش ایران بود که وقوع دوباره آن توسط اتحادیه اروپا باعث گلایه‌هایی از سوی ایران شده است اما این تحریم، چندان جدید نیست و از قبل وجود داشته است و چیزی نیست که بتواند به کل مذاکرات لطمه وارد کند. البته به نظر می‌رسد روند مذاکرات تا حالا به خوبی پیشرفت داشته است هرچند توافق احتمالی به نفع آمریکایی‌ها و خصوصا اوباما هم خواهد بود. اوباما در آمریکا اکثریت کنگره را از دست داده است بنابراین توافق با ایران می‌تواند یک امتیاز برای دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آینده این کشور به همراه داشته باشد و جایگاه آنها را در کنگره تثبیت کند. اوباما در مکالمه با رئیس‌جمهور چین از وی خواسته بود در آستانه سفر به ایران با ایرانی‌ها رایزنی کند که توافقنامه را تا رسیدن به یک نتیجه مطلوب ادامه دهند. بنابراین روحانی و اوباما علاقه‌مند هستند که این توافقنامه بین ایران و غرب انجام شود. در صورت توافق ایران می‌تواند از نظر اقتصادی وضعیت مطلوب‌تری پیدا کند ضمن اینکه توافق احتمالی ایران و غرب می‌تواند باعث حل مشکلات غرب در منطقه هم شود. 
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: