ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۷۳۴۲
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۰

علت بروز یک سوم سرطان‌ها

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یک سوم علل بروز سرطان‌ها به تغذیه نامناسب برمی‏‌گردد.
تدبیر24: دکتر رضا ملک‎‎زاده در همایش ملی تغذیه و سرطان در یزد اظهار کرد: عوامل تغذیه‌‏ای مهمترین عوامل در کاهش طول عمر محسوب می‏‏‌شود. وی افزود: عوامل تغذیه‏‏‌ای در بروز بیماری‏‏‌های قلبی عروقی موثر هستند و از طرف دیگر این عوامل در بروز سرطان‎‎ها تاثیر مهمی دارند.
 
ملک زاده خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در دنیا یک سوم علل سرطان‏‏‌ها به تغذیه نامناسب و غیرمتعادل برمی‎‎گردد. وی با بیان این که کمبود برخی فاکتورهایی تغذیه‌ای موجب بروز بیماری می‏‏‌شوند، عنوان کرد: به عنوان مثال کمبود فیبر و میوه و سبزیجات موجب بروز سرطان می‏‏‌شود.
 
به گفته وی، همچنین کمبود مصرف مواد غذایی دریایی به خصوص ماهی و عدم مصرف کافی کلسیم برای سلامتی مضر است. این مقام مسئول ادامه داد: گوشت‏‏‌ سوسیس و کالباس، مصرف زیاد نمک، مصرف کم سبزی از عوامل شناخته شده بروز انواع بیماری‏‏‌ها از جمله سرطانهاست.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغذیه نامناسب، سرطان و تجربیات ایران در مطالعه کوهورت استان گلستان، اظهار کرد: این مطالعه به عنوان بزرگترین مطالعه کوهورت در کشور در ۳۲۶ روستا و یک شهر از استان گلستان انجام شد که در این مطالعه معاینات کلی از جمله اندازه‏‏‌گیری قد، وزن، پرسش‏‏نامه وضعیت تغذیه‎‎ای و غیره از ۵۰ هزار نفر از افراد تحت پوشش صورت گرفت و اطلاعات به دست آمده به صورت الکترونیک ثبت شد.
 
معاون تحقیقات وزیر بهداشت افزود: نتایج این مطالعه نشان داد سرطان مری و معده در شمال ایران شیوع بالایی دارد، همچنین نشان داد ۸۵ درصد مردم منطقه گلستان و بالطبع مرم کشور به علت بیماری‎‎های مزمن غیرواگیر فوت می کنند.
 
ملک‏‏‌زاده خاطرنشان کرد: سرطان مری به عنوان شایع‎‎ترین سرطان، ۱۵ درصد سرطان‏‏ها را تشکیل می‏‏‌داد و سپس سرطان معده با شیوع هفت درصد قرار داشت. وی ادامه داد: این مطالعه همچنین نشان داد که مردم همزمان با غذا، سیگار و تریاک استفاده می‎‎کردند که تریاک شانس ابتلا به سرطان مری را تا سه برابر افزایش می‎‎دهد.
 
وی همچنین اظهار کرد: همچنین مشخص شد که مصرف چای داغ، نیترات موجود در آب‎‎های آب ‎‎انبارها، غذاهای دودی، مواد شیمیایی دفع آفات، شانس ابتلا به سرطان‎‎ها را افزایش می‎‎‏دهند. معاون وزیر بهداشت با اشاره به عوارض سوء مصرف گوشت قرمز، گفت: مصرف گوشت قرمز تا میزان ۸۰ درصد شانس ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: