ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۷۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۵

جزئیات طرح "اتاق‌های امن تزریق"

چندی پیش طرح ایجاد "اتاق‌های امن تزریق" مطرح شد تا تحت عنوان مکان بهداشتی تزریق معتادان شناخته شود که اما و اگرهایی فراوانی پیرامون ایجادش در محلات پرخطر مطرح و همین امر باعث شد این طرح تا امروز همچنان در مرحله کارشناسی قرار داشته باشد؛ قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آخرین وضعیت این طرح توضیحاتی را ارائه کرد.
تدبیر24: علیرضا جزینی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مراکز کاهش آسیب و احتمال ایجاد اتاق امن تزریق در این مراکز گفت: در حال حاضر 200 مرکز کاهش آسیب در کشور داریم اما اتاق تزریق مورد بحث است که هنوز به مرحله اجرا نرسیده؛ زیرا آسیب‌هایی دارد که باید آنها را بررسی کرد.
 
وی افزود: به عنوان مثال وقتی فرد می‌خواهد تزریق کند باید مواد هم در اختیارش بگذاری. در برخی کشورها در محل موردنظر، مواد هم به فروش می‌رسانند.
 
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه وجود اتاق‌های تزریق در محیط‌های اجتماعی مورد انتقاد است عنوان کرد: اکنون در مراکز کاهش آسیب نیز وقتی معتادان برای گرفتن سرنگ و امثالهم مراجعه می‌کنند مورد اعتراض مردم به علت تردد معتادان است و معتقدند احساس ناامنی محلات را افزایش داده است.
 
جزینی با بیان اینکه صحبت‌هایی انجام شده بود تا برای جمعیت معتاد بالای 65 سال مواد توزیع شود، گفت: این افراد جامعه هدف ما نیستند و بیشتر بر قشر جوان و مصرف کننده‌هایی که در سنین پایین قرار دارند، متمرکز هستیم. این طرح هنوز به نتیجه نرسیده و مراحل کارشناسی را طی می‌کند.
 
به گزارش ایسنا، چندی پیش مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر درخصوص چرایی مطرح شدن چنین طرحی در ایران گفته بود: در همه کشورها در مرکز کاهش آسیب چنین مرکزی وجود دارد و متقاضیان ایرانی که از کشورهای اروپایی بازدید و آنها را مطالعه کردند، چنین مباحثی را مطرح کردند، البته باید اذعان داشت که وضعیت اعتیاد در کشورهای اروپایی با ایران متفاوت است. چنانچه اقداماتی صورت بگیرد که تزریق معتادان تزریقی، سالم شود و خطرات و مشکلات ناشی از تزریق برای خود فرد و جامعه کاهش یابد، اقدام مناسبی است و بدین ترتیب شاهد کاهش ایدز، هپاتیت و سل بین معتادان تزریقی خواهیم بود.
 
مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: این اتاق‌های تزریق برای معتادانی است که به هیچ وجه امکان ترک تزریق برای آنها وجود ندارد و اگر مکانی نباشد، در ملاء‌عام از جمله پارک‌ها، کنار خیابان و در محل عبور و مرور دانش‌آموزان و مردم اقدام به تزریق می‌کنند؛ باید معتادان بدانند که حق تزریق مخدر در ملاءعام را ندارند و با این شرط به آنها اجازه استفاده از اتاق تزریق داده می‌شود و در صورت مشاهده به تزریق در ملاء عام به مراکز ماده 16 منتقل می‌شوند.
 
وی گفت: هر چند این طرح باید با ظرافت‌های خاصی اجرا شود، اما می‌توان آن را اجرایی کرد؛ البته چندین مرکز کاهش آسیب اعلام آمادگی کردند اما ستاد ورود نیافته و شاید از امسال در صدد اجرای آن باشیم.
بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: