ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۷۴۹۵
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸

واکنش منفی اوباما به سخنرانی نتانیاهو در کنگره‌ آمریکا

پایگاه اطلاع رسانی آمریکایی اگزماینر امروز (یکشنبه) در گزارشی نوشت که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا قصد دارد با اقداماتی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره انتقام بگیرد.
تدبیر24:  اوباما قصد دارد از نتانیاهو به دلیل سخنرانی آتی در کنگره انتقام بگیرد و مهم ترین اقدام در این زمینه بی توجهی دولت آمریکا به نشست کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) خواهد بود. 

بنابراین گزارش ، معمولا مقامات بلندپایه آمریکایی در نشست آیپک حاضر می شوند و سخنرانی می کنند. اوباما، جو بایدن معاون رییس جمهوری و جان کری وزیر امور خارجه امریکا سابقه سخنرانی را در این نشست دارند اما در سال جاری تونی بلینکن قائم مقام وزارت خارجه و جک لیو معاون وزیر دارایی آمریکا و مهم ترین مقام یهودی در دولت آمریکا در این نشست حاضر می شوند.  
 
از این گذشته دموکرات های کنگره نیز از اوباما حمایت کرده و تاکنون 40 نفر از آنان گفته اند که در نشست شرکت نخواهند کرد. بایدن و کری نیز در کنگره نیستند.
 
اوباما همچنین قصد دارد در مصاحبه ای که همزمان با حضور نتانیاهو در امریکا انجام می شود، با سخنان نتانیاهو مخالفت کند. این مصاحبه قرار است با رسانه ای مهم انجام شود که نام آن هنوز اعلام نشده اما خبرنگار به طور یقین چهره شناخته شده ای خواهد بود.
 
از این گذشته مشاوران امنیت ملی ارشد اوباما با حضور پررنگ رسانه ای در شبکه های خبری با این اقدام نتانیاهو مقابله می کنند.  
 
از سوی دیگر دو تن از نامزدهای مهم جمهوری خواه برای انتخابات ریاست جمهوری 2016، یعنی جب بوش و تد کروز نسبت به این اقدام اوباما نارضایتی خود را اعلام کرده اند.  
 
با آنکه رابطه نتانیاهو و اوباما هرگز عمیق نبوده است، از زمانی که نتانیاهو دعوت جان بوینر رییس مجلس نمایندگان را برای سخنرانی در کنگره بدون اطلاع اوباما پذیرفت، رابطه به شدت تیره شده است. حتی پیش از این نیز اوباما برای جلوگیری از انتخاب مجدد نتانیاهو در روند انتخابات اسرائیل دخالت می کرد.  
 
نتانیاهو که ایران را بزرگ ترین تهدید برای اسرائیل می داند، می خواهد مذاکرات جاری را بین ایران و 1+5 بی نتیجه سازد.  
 
این گزارش همچنین به انتقادات بیشتر مقامات دولت آمریکا از جمله 'جاش ارنست' سخنگوی کاخ سفید که گفته بود (اسرائیل) اطلاعات را ناقص و گزینشی منتشر می کند، اشاره دارد.
 
این در حالی است که نتانیاهو گفته از مفاد توافق مطلع است و می داند این توافقی بد است.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: