ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
سه‌شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 22
کد خبر: ۴۷۶۰
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۶

اشتباه نتانیاهو از دید المانیتور

المانیتور روز چهارشنبه در گزارشی نوشت که نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنان خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد بدون در نظرگرفتن شرایط جدید، راهبرد قبلی در مورد ایران را به کار گرفت.
تدبیر24: به نوشته مزال معلم، خبرنگار بخش اسرائیل این پایگاه تحلیلی آمریکایی، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در هفته‌های منتهی به سفرش به نیویورک جزئیات نهایی سخنرانی خود را در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه کرد.


نتانیاهو در حقیقت نتوانست به صورت ماهرانه‌ای تغییر لحن ایران را مدیریت کند و اسرائیل را به بازیگری حاشیه‌ای در روند فعلی دیپلماتیک تبدیل کرد.

نتانیاهو سخنان تندی را در مورد حسن روحانی رییس جمهوری جدید ایران، مطرح کرد، اما این سخنان در زمانی مطرح شد که آمریکا و ایران هر دو ژست‌های تاریخی دیپلماتیکی به یکدیگر تعارف می‌کنند، با این امید که بتوانند اعتماد بین طرفین را بازیابند. بنابر این روند دیپلماتیک جدید حسن روحانی و لحن آشتی جویانه‌اش باعث شد بمب روابط عمومی اسرائیل بی‌ربط و ناکارآمد باشد.

وقایع اخیر در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ثابت کرد آقای دیپلماسی عمومی این بار شکست خورده است.

او در زمانی که متن سخنرانی خود را آماده می‌کرد نتوانست روند فعلی دیپلماسی را به خوبی تشخیص دهد و کارآمدی اقدامات ایرانی‌ها را کاملا متوجه نشد که مستلزم اتخاذ مسیر جدید در دیپلماسی عمومی اسرائیل است. در حالی که حسن روحانی با مصاحبه و انتشار مقاله در رسانه‌های غربی تلاش می‌کرد موقعیت خود در این رسانه‌ها را تقویت کند و مطالب وی شامل پیام‌های آشتی جویانه و ابراز تمایل برای ورود به مذاکرات بود، نتانیاهو به روش‌های قدیمی خود ادامه می‌داد. حتی بعد از سخنرانی روحانی در نشست مجمع عمومی ۲۴ سپتامبر (۲ مهر) نتانیاهو متوجه این تغییر نشد و دفتر او بیانیه‌ای شدیداللحن صادر کرد.

نتانیاهو حتی زمانی که اسرائیل را به مقصد نیویورک ترک می‌کرد، نتوانست این روند جدید را ببیند. او همچنان به لفاظی‌های خصمانه سابق خود ادامه می‌داد حتی بعد از اینکه شنید روسای جمهوری آمریکا و ایران با یکدیگر تلفنی صحبت کرده‌اند.

نتانیاهو در حالی وارد آمریکا شد که در موقعیت فرو‌تر قرار داشت. روحانی عرصه را آماده کرده بود، فضای بین المللی به نفع او تغییر یافته بود، جهان توافق کرده بود که به او فرصتی برای شنیدن سخنانش بدهد و گوش دادن به نتانیاهو مانند بازیگری در حاشیه بود. حتی در این موقعیت نیز او راهبرد دیپلماسی عمومی خود را تغییر نداد.
منبع: خبرگزاری ایرنا


 

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: