ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

ایران و آمریکا؛ دیپلماسی در آینه تاریخ و آزمون آینده

مینو خالقی - «صلح پایدار تنها زمانی ممکن است که طرفین به هزینه‌های تنش‌آفرینی بیشتر از منافع آن بیندیشند»، شاید بیش از هر زمان دیگری درباره رابطه ایران و آمریکا، خصوصا در شرایط فعلی، مصداق داشته باشد.
روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

روندها و چشم‌‌‌انداز اقتصاد دیجیتال در ۲۰۲۵

محمدمهدی محمدی - اقتصاد دیجیتال با تعریف سازوکارهای اقتصادی مبتنی بر داده و فناوری، به یکی از مهم‌ترین عناصر ساختار اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این مفهوم نه تنها شامل تجارت الکترونیک می‌شود، بلکه به تمامی ابعاد استفاده از فناوری‌های دیجیتال در زندگی روزمره، از مبادلات مالی تا ارتباطات، پرداخته و تأثیر قابل توجهی بر رفتارهای اجتماعی، فرآیندهای مدیریتی و ساختارهای زیرساختی جوامع دارد. با پیشرفت‌های مداوم و ظهور فناوری‌های نوآورانه، به‌ویژه در حوزه‌های هوش مصنوعی، بیگ دیتا، اینترنت اشیاء و بلاک‌چین، تحولات عمیق‌تری در بازارهای جهانی و شکل‌گیری مدل‌های کسب‌وکار جدید مشاهده می‌شود.
دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۴۷۷۳۵
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۷

توانسته ایم از منافع ملی و صنعت هسته ای دفاع کنیم

در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بن‌بست روبه‌رو شده بود، مرور کردیم.

تدبیر24:  رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای اخیر خود با وزیر انرژی آمریکا در ژنو گفت: در این جلسه مسائل فنی را که با نوعی بن‌بست روبه‌رو شده بود، مرور کردیم.

به گزارش تدبیر24 علی‌اکبر صالحی افزود: خوشبختانه نتایج خیلی خوبی گرفتیم و قدم‌های بلندی برداشتیم، البته هنوز مواردی هست که باید مورد بحث قرار گیرد.

وی گفت: دوشنبه هفته آینده ادامه مذاکرات در این باره میان دو طرف در سوئیس برگزار می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای ابعاد فنی، حقوقی و سیاسی دارد، افزود: ابعاد فنی هموارکننده مسائل حقوقی و سیاسی خواهد بود.

صالحی ادامه داد: در مذاکرات فنی هم باید منافع خود را حفظ و هم سعی کنیم نگرانی‌های ساختگی طرف مقابل را به شیوه فنی برطرف کنیم.

وی با بیان اینکه ایجاد توازن میان این دو موضوع بسیار حساس است، گفت: به‌خوبی توانسته‌ایم از منافع ملی خود دفاع و اصل صنعت هسته‌ای و نشاط این صنعت را حفظ کنیم.

صالحی در گفت‌وگو با واحد مرکزی خبر همچنین از راهبرد توسعه رآکتورهای کوچک در کشورها به عنوان ابتکاری در جهت سرمایه‌گذاری اندک و سوددهی بالا نام برد و افزود: وزیر انرژی آمریکا گفت که آنها هم همین راهبرد را دارند.

وی با بیان اینکه ساخت رآکتور 1600 مگاواتی هزینه‌ای معادل 15 میلیارد دلار دارد، گفت: این در حالی است که ساخت رآکتورهای کوچک 50 تا 100 مگاواتی هزینه‌ای به‌مراتب کمتر می‌خواهد.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 این هفته در حالی در شهر ژنو سوئیس و با حضور سران بخش انرژی دو کشور برگزار شد که طرفین پس از گفت‌وگوها ارزیابی نسبتا مثبتی ارائه و عنوان کردند که پیشرفت‌هایی صورت گرفته، اما همچنان راه زیادی تا توافق وجود دارد.

دور بعدی گفت‌وگوها دوشنبه آینده، بار دیگر در سوئیس برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
sendارسال به دوستان
printنسخه چاپی
نظر شما: